Paviljongin alue suljetaan jo rallien takia

Viikon kuluttua käynnissä oleva rallin MM-osakilpailu Neste Oil Rally aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyissä jo tänään perjantaina. Ensimmäisenä rallit vaikuttavat liikkumiseen Lutakossa, jossa Paviljongin alue on suljettu tästä päivästä lähtien.

ralliautoilu
Lutakon aukio
Lutakon aukioArvo Vuorela / Yle

Tänä vuonna ralleihin palaa pitkästä aikaa Harjun erikoiskoe, mikä tarkoittaa sitä, että rallit näkyvät entistä enemmän aivan Jyväskylän keskustassa. Harjulla ja Mäki-Matissa liikennettä suljetaan ensimmäisen kerran ensi tiistaina.

Ylikomisario Veikko Stolt Sisä-Suomen poliisilaitokselta toteaa, että ensi viikko tulee olemaan liikenteellisesti Jyväskylässä erittäin vilkas, kun kaupungissa näkyvät yhtä aikaa sekä rallit että asuntomessut.

- Varmaan tuo ensi viikko tulee olemaan sitten aikamoinen superjuttu. Rallihan nyt alkaa tässä keskustassa heinäkuun viimeinen päivä ja silloin ajetaan tuo Harjun erikoiskoe sitten kahteenkin kertaan peräkkäisinä päivinä. Kilpailukeskuksen ympäristössä Lutakossa ja muutenkin koko kaupungissa on kyllä autoja silloin todella paljon liikkeellä.

- Lisäksi Harjullahan suljetaan joitain katuja jo tiistaina sekä sitten torstaina ja perjantaina.

"Suosikaa joukkoliikennevälineitä"

Veikko Stolt kehottaakin paikallista rallikansaa jättämään oman autonsa kauemmas keskustasta tai saapumaan kokonaan julkisilla liikennevälineillä ruuhkien helpottamiseksi.

- Nämä keskustan pysäköintitalot tulevat olemaan varmasti täynnä, että nyt ehkä kannattaa jättää auto kotiin ja tulla vaikkapa jollakin joukkoliikennevälineellä, kun tullaan katsomaan tätä keskustan erikoiskoetta.

MM-rallien varsinaiset kisapäivät ovat ensi viikolla torstaista sunnuntaihin. Erikoiskokeita on Jyväskylän Harjun lisäksi eri puolilla maakuntaa.