1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Mali: Air Algérien kadonneen koneen hylky havaittu Pohjois-Malissa

Burkina Fason pääkaupungin Ouagadougoun lentokenttä kertoo nettisivuillaan, että Malissa olevat ranskalaisjoukot ovat havainneet koneen vaikeapääsyisellä autiomaa-alueella puolimatkassa Gaosta Kidaliin.

Malissa kadonneen lentokoneen tilannetta puitiin kriisikokouksessa Houari-Boumedienen kansainvälisellä lentokentällä Algiersissa 24. heinäkuuta 2014. Kuva: Farouk Batiche / AFP / Lehtikuva

Lentoyhtiö Air Algérien aamulla kadonneen matkustajakoneen hylky on havaittu Malin pohjoisosan autiomaassa, kertoo Malin presidentti.

Olemme juuri saaneet tiedon, että hylky on löytynyt Aguelhocin ja Kidalin väliseltä alueelta, kertoo presidentti Ibrahim Boubacar Keita uutistoimisto Reutersin mukaan. Hän ei kertonut yksityiskohtia.

Burkina Fason pääkaupungin Ouagadougoun lentokenttä kertoo nettisivuillaan, että Malissa olevat ranskalaisjoukot ovat havainneet koneen vaikeapääsyisellä autiomaa-alueella puolimatkassa Gaosta Kidaliin.

Air Algérie kertoi jo aiemmin Twitterissä, että kone on ilmeisesti syöksynyt maahan Tilemsin alueella Lounais-Malissa noin 70 kilometrin päässä Gaon kaupungista.

Presidentti François Hollande sanoi illalla, että Ranska käyttää kaikkia Malissa käytettävissä olevia sotilaallisia keinojaan koneen löytämiseksi. Ranskalla on Malissa satoja sotilaita ja etsintöihin osallistuu myös ranskalaishävittäjiä. Ranskan hävittäjät ovat haravoineet laajaa autiomaa-aluetta Gaon kaupungin ympäristössä.

Kone katosi ollessaan matkalla Burkina Fason pääkaupungista Ouagadougousta Algerian pääkaupunkiin Algeriin. Viimeinen havainto siitä saatiin Malin yllä. Burkina Fason liikenneministerin mukaan koneen lentäjät olivat ennen katoamista pyytäneet Nigerin lennonvalvonnalta lupaa muuttaa reittiä huonon sään vuoksi.

Koneessa on 110 matkustajaa useista eri maista sekä kuusihenkinen espanjalainen miehistö. Tiedot vaihtelevat jonkun verran. Ouagadougoun lentokentän (siirryt toiseen palveluun) nettisivujen mukaan matkustajista 51 oli ranskalaisia, 26 burkinafasolaisia, 20 libanonilaisia, viisi kanadalaisia, 4 saksalaisia, yksi luxemburgilainen ja yksi sveitsiläinen.

Ranskan siviili-ilmailuviranomaisen mukaan Air Algérian espanjalaisyhtiöltä vuokraama MD-83-kone oli tarkastettu Ranskassa pari kolme päivää sitten ja se oli hyvässä kunnossa.

Air Algérien Burkina Fasosta Algeriaan matkalla ollut kone menetti yhteyden Malissa 24. heinäkuuta 2014. Kuva: Ahmed Ouoba / AFP / Lehtikuva