1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Algerialaiskoneen hylky löydetty Malista

Matkustajien kohtalosta ei ole tietoa. Air Algerien mukaan joukossa oli 51 ranskalaista, 24 burkinafasolaista, kahdeksan libanonilaista, kuusi algerialaista, kuusi espanjalaista, viisi kanadalaista, neljä saksalaista ja kaksi luxemburgilaista.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Kadonneen algerialaiskoneen hylky on löydetty Malista läheltä Burkina Fason rajaa. Lento AH5017 putosi lähelle Gossin kaupunkia.

– Olemme löytäneet algerialaisen koneen. Hylky on paikallistettu 50 kilometrin päähän Burkina Fason rajalta, kenraali Gilbert Diendiere Burkina Fason armeijasta sanoo AFP:lle.

Kone oli matkalla Burkina Fason pääkaupungista Ouagadougousta Algerian pääkaupunkiin Algeriin. Koneessa oli  yhteensä 116 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Air Algerien mukaan joukossa oli 51 ranskalaista, 24 burkinafasolaista, kahdeksan libanonilaista, kuusi algerialaista, kuusi espanjalaista, viisi kanadalaista, neljä saksalaista ja kaksi luxemburgilaista.

Diendieren mukaan koneen hylky on palanut pahoin, ja sen osia on levinnyt laajalle alueelle. Turmapaikalta on myös löydetty ruumiita, mutta niiden lukumäärästä ei ole mitään tietoa.

Hän ei esittänyt mitään arviota siitä, miksi kone putosi. Koneen lentäjien on kerrottu vaihtaneen lentoreittiä huonon sään takia. Malin presidentti Ibrahim Boubacar Keita aikoo vierailla turmapaikalla tänään perjantaina.

Ranskan viranomaiset ovat lähettäneet sotilasyksikön turvaamaan koneen putoamispaikkaa.