Purkutöistä alkanut palo sytytti 20-metrisen troolarin tuleen Isnäsissä

Aamyöllä alkanutta tulipaloa sammutettiin monta tuntia Isnäsin satamassa Loviisassa. Palokunta joutui jäähdyttelemään palavan troolarin kaasupulloja.

Kotimaa

Romutettavaksi tarkoitettu troolari syttyi palamaan torstain ja perjantain välisenä yönä Isnäsin satamassa Loviisassa. Pelastulaitos sai hälytyksen palosta noin puoli neljän aikoihin aamuyöllä. Noin 20 metriä pitkä troolari saatiin sammumaan vasta aamulla puoli kahdeksan aikaan.

Palomestari Björn Westermark kertoo, että palo oli ilmeisesti alkanut, kun alusta oli polttoleikattu. Tuli oli tarttunut eristeisiin ja irtaimistoon.

– Kun se pureutuu sinne laivan sisälle, sen purkaminen on hyvin hankalaa. Tietysti piti noudattaa varovaisuutta myös. Siellä oli alkuvaiheessa sellainen polttoleikkaamiseen käytetty isompi kaasupullopatteristo kannella. Sitä jouduttiin jäähdyttämään ja tulipaloon ei päästy heti käsiksi, hän sanoo.

Westermarkin mukaan aluksen lähistöllä oli vain muita romutukseen meneviä aluksia, eikä palo ollut vaarassa levitä.

– Suurin riski olivat nämä kaasupullot, joita jäähdyteltiin, Westermark sanoo.

– Koko alus on menossa koneineen päivineen romuttamoon. Tuo palo ei varmaankaan ole keventänyt alusta niin, että siitä syntyisi paljonkaan taloudellisia tappioita, hän arvioi.

Palokunta jäi vielä Isnäsin satamaan jatkamaan jälkivartiointia.