1. yle.fi
  2. Uutiset

"Maailman kovaäänisin bändi" joutuu nöyrtymään Suvilahdessa 70 desibeliin

Amerikkalaisbändi Manowar tunnetaan desibeliennätyksien ja melurajojen rikkomisesta. Helsingin-konsertin järjestäjät uskovat, että bändi pysyy lauantaina sallituissa rajoissa.

kulttuuri
Manowar
Manowar

Yhdysvaltalainen heavy metal bändi Manowar valtaa Helsingin Suvilahden lauantaina. Yhtye on markkinoinut itseään maailman kovaäänisimpänä bändinä ja on rikkonut keikoillaan myös desibeliennätyksiä.

Vuonna 2009 Provinssirokissa Manowarin soitto ei pysynyt sovituissa desibelirajoissa, ja paikallinen ympäristötarkastaja keskeytti esityksen ennen aikojaan.

Ympäristötarkastaja Hannu Arovaara Helsingin ympäristökeskuksesta ei usko, että tähän joudutaan Helsingissä. Arovaaran mukaan bändin tulee noudattaa kaupunkikonserteille määrättyjä rajoja.

– Musiikkiesitysten ja muiden äänentoistolaitteiden tulee silloin lauantaina 26. päivä loppua viimeistään kello 10 ja musiikkiesitysten keskiäänitaso saa olla näiden ympäristön lähimpien asuinrakennusten luona enintään 70 desibeliä, hän sanoo.

Keikkajärjestäjän mukaan Manowar vastaa itse äänentoistostaan ja luvassa on varmasti kovaääninen keikka. RL Consertsin markkinointipäällikkö Sami Vepsäläinen uskoo kuitenkin, ettei tapahtuma ylitä sallittuja desibelirajoja.

– Meillä on aika hyvä kokemus ja tieto ja uskon että pystymme itse kyllä vaikuttamaan siihen riittävän hyvin. Toivotaan nyt, että mitään tällaista ei tapahdu, Vepsäläinen sanoo.

Lue seuraavaksi