"Anna rahat tai..." – kamera taltioi erikoiset tapahtumat pankissa

Huippumuusikot ovat heittäytyneet innolla esitystensä kuvaamiseen pankissa ja ruokakaupassa. Maailmankuulu Danel-kvartetti kuvautti jousikvartettonsa ponttoonilautalla.

Kotimaa
Soittajat näyttävät pankkivirkailijalle leikillistä uhkauskirjettä.
Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmolainen pankki ja ruokakauppa ovat yllättäen päässeet kansainvälisten huippumuusikoiden näyttämöiksi. Kuhmon Kamarimusiikkiin lomallaan talkoisiin intoutunut Elokuvan ja median palvelukeskuksen projektipäällikkö Marko Karvonen kertoo netti-ilmiöiksi muuttuneiden videoiden syntyneen puolivahingossa.

– Aluksi teimme tavanomaisia videoita tapahtumasta, mutta sitten ideoimme yhdessä videon, jossa viulisti Pekka Kuusisto ja jonglööri Jay Gilligan yhdistävät voimansa.

Karvosen mukaan Kamarimusiikissa on huikeita artisteja, jotka ovat valmiina kaikkiin heidän hullutuksiinsa. Klarinetinsoitosta ruokaostoksilla kuvattu esitys sai seurakseen videon pankista, jonka ryöstöä muistuttava kohtaus paljastuukin haitarin- ja viulunsoitoksi.

– Keksimme, että viulukotelo on gangsterileffojen klisee. Pankki lähti ilolla mukaan ja videosta tuli aivan mainio.

Videoista tuli ilmiö katsojille ja esiintyjille

Satoja katsojia muutamissa tunneissa keränneet videot saavat Karvosen mukaan jatkoa myös tapahtuman jälkeen. Videot ovat muuttuneet koko ajan paremmin valmistelluiksi, mutta luova ote säilyy.

– Kuhmolainen mies kutsui belgialaiset jousisoittajat mökillensä, jossa vietettiin perisuomalaista iltaa. Kuvasimme kelluvalla ponttoonilautalla jousikvarteton videolle, joka julkaistaan syksyn aikana.

Opettajanakin työskentelevä Karvonen kertoo kokemusten olleen hyväksi niin hänen kuin muusikkojen osaamiselle.

– Muusikot ovat nauraneet, että tulevat muistamaan nämä koko ikänsä, Karvonen iloitsee.

Kamarimusiikissa kuvatut videot voit nähdä täältä. (siirryt toiseen palveluun)