Herneet tunnissa pellolta pakkaseen

Herneenpuinti on alkanut Satakunnassa Säkylän ympäristössä. Pakasteyhtiö Apetit pakastaa yhteensä kolme miljoonaa kiloa herneitä.

Kotimaa
Puimuri kerää hernettä pellolla.
Hernettä puidaan Euran Kiukaisissa.Yle

Herneenpuinti on alkanut pakastevalmistaja Apetitin sopimuspelloilla. Työt alkoivat ensimmäiseksi Vampulassa Huittisissa.

Herneitä kasvatetaan lähellä Apetitin Säkylässä Satakunnassa,sijaitsevaa tehdasta, koska ajomatka hernepellolta pakastetehtaalle on enintään tunnin matka. Herneet pyritään saamaan pakkaseen mahdollisimman nopeasti eli parin tunnin kuluessa puinnista.

Herneet puidaan kuukauden kuluessa. Yhteensä Apetitille puidaan kolme miljoonaa kiloa herneitä 730 hehtaarin alueelta 70 sopimusviljelijältä.

Herneenpuinti on ajoitettu ja suunniteltu tarkasti. Yhdessä tunnissa Apetit pystyy pakkaamaan 10 tonnia herneitä.