Oululaiskaunotar Riikka Uusitalo vaihtoi bikinit pitsiin

Oululainen Riikka Uusitalo valittiin eilen Raumalla uudeksi pitsimissiksi. Vuoden 2012 Miss Bikini -kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa kiinnostui pitsimissikisasta lähinnä kulttuurin näkökulmasta. Uusi aluevaltaus toi kutreille heti kirkkaimman kruunun.

viihde
pitsimissi Riikka Uusitalo
Jari Laasanen / Yle

Eilen valittu uusi pitsimissi on pohjoisen tyttöjä. Rovaniemeltä lähtöisin oleva Riikka Uusitalo asuu nykyään Oulussa. Etäisyys Rauman pitsikaupunkiin ei nuorta naista haittaa, sillä hän kulkee mielellään ympäri Suomea esiintymässä.

– Olin kuullut kilpailusta paljon hyvää ja sen pitkät perinteet kiinnostivat. Erityisen paljon minua kiinnosti kilpailun linkittyminen kulttuurielämään. Vierailenkin mielelläni Raumalla mahdollisimman usein. Ihan ensimmäiseksi opettelen nypläämään, Uusitalo kertoo.

Pitsimissit tuttuja bikinikilpailuista

Uusitalo seuraa missikilpailujen saralla viime vuoden pitsimissin Milla Romppaisen jalanjäljillä.

– Osallistuimme molemmat vuoden 2012 Miss Bikini -kilpailuun. Silloin Milla voitti ja minä sijoituin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi. Seuraavana vuonna Milla voitti pitsimissin tittelin ja nyt oli minun vuoroni. Sijoittuminenkin oli mahtavaa, mutta nyt tuntuu vielä paremmalta, kun sain sen kirkkaimman kruunun, Uusitalo kertoo.