Ulkoministeriö ei vahvista tietoa uudesta pidätyksestä Afganistanissa

Helsingin Sanomien mukaan kahden suomalaisnaisen surmiin liittyen on tehty toinen pidätys. "Ulkoministeriö ei tässä vaiheessa lähde vahvistamaan tietoa", lähetystöneuvos Sanna Selin toteaa.

Ulkomaat
Luodinreikä suomalaisia avustustyöntekijöitä kuljettaneen taksin ikkunassa Heratissa 24. heinäkuuta.
Luodinreikä suomalaisia avustustyöntekijöitä kuljettaneen taksin ikkunassa Heratissa 24. heinäkuuta.Aref Karimi / AFP / Lehtikuva

Ulkoministeriö ei vahvista Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) tietoa siitä, että kahden suomalaisen avustustyöntekijän surmiin liittyen olisi tehty perjantaina toinen pidätys.

Lehden mukaan pidätetty on mies ja hänet otettiin kiinni perjantaina aamupäivällä Suomen aikaa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomille Heratin kaupungin poliisipäällikkö Samiullah Qatra.

Kaksi suomalaisnaista surmattiin torstaina Länsi-Afganistanissa. Heidän on kerrottu matkustaneen autossa, kun heidän vierelleen ajoi moottoripyörällä kaksi miestä, jotka ampuivat heidät.

– Ulkoministeriö ei tässä vaiheessa lähde vahvistamaan tietoa, sanoo lähetystöneuvos Sanna Selin Helsingin Sanomien uutisoimasta pidätyksestä. Hän vastaa ulkoministeriössä Afganistanin asioista.

– Kabulin edustusto pitää meidät tietoisena siitä, mitä siellä tapahtuu, mutta tässä vaiheessa katsotaan, miten tutkinta etenee. Varmasti tiedotetaan jossain vaiheessa, jos ja kun on jotain tiedotettavaa ja varmaa lisätietoa asiasta.

Selin ei myöskään ota kantaa siihen, onko aiemmin pidätetty henkilö naisia kuljettanut taksikuski.