Eurobarometri: Yli puolet suomalaisista uskoo mielipiteillään olevan merkitystä EU:ssa

Ensimmäistä kertaa finanssikriisin jälkeen enemmistö eurooppalaisista uskoo, että talouden tila kääntyy paremmaksi seuraavien 12 kuukauden aikana.

politiikka

Tuoreen Eurobarometri-kyselyn mukaan jopa 58 prosenttia suomalaisista uskoo, että heidän mielipiteillään on merkitystä EU:ssa.

Koko EU:n tasolla oman mielipiteensä merkitykseen uskovien määrä on kasvanut 42 prosenttiin viime vuoden marraskuun 29 prosentista. Osuus on suurempi kuin koskaan sen jälkeen, kun kysymys otettiin mukaan Eurobarometriin kymmenen vuotta sitten.

Tänään perjantaina julkistettu Eurobarometri on ensimmäinen kevään EU-vaalien jälkeen järjestetty kysely. Tutkimus osoittaa, että monella muullakin kyselyn osa-alueella on tapahtunut positiivista kehitystä europarlamenttivaalien jälkeen.

EU-kansalaisiksi itsensä tuntevien eurooppalaisten määrä on lisääntynyt viime syksyn 59 prosentista 65 prosenttiin.

Myös talouden suhteen ollaan entistä positiivisempia. Ensimmäistä kertaa seitsemän vuotta kestäneen finanssikriisin aikana enemmistö EU-kansalaista uskoo talouden tilan parantuvan tulevien 12 kuukauden aikana.

Kevään eurobarometriä varten haastateltiin EU:n jäsenmaissa ja ehdokasvaltioissa yhteensä 32 689 henkilöä toukokuun lopun ja kesäkuun puolivälin välillä.