Ranskan sotilaat tutkivat algerialaiskoneen hylkyä: Ei eloonjääneitä, musta laatikko löytyi – video

Ranskan presidentti François Hollande vahvisti perjantaina, että kaikki koneessa olleet ovat kuolleet. Onnettomuussyytä selvitetään, eikä terrorisminkaan vaihtoehtoa ole vielä suljettu pois.

Kuvaa lentokoneen osista Malissa.
Ranskan televisio 2:n haltuunsa saamaa amatöörivideokuvaa turmapaikalta Malista. Videon ovat kuvanneet paikalla olleet burginafasolaissotilaat.

Ranskan sotilaat ovat perjantaina päässeet tutkimaan pudonneen algerialaiskoneen hylkyä. Air Algérien lentokoneen hylky löytyi myöhään torstaina Malin pohjososasta Gossin alueelta läheltä Burkina Fason rajaa.

Ranskan presidentti François Hollande sanoi perjantaina, että eloonjääneitä ei ole. Koneessa oli ainakin 116 ihmistä, joista 51 oli ranskalaisia. Hollanden mukaan terrorismin mahdollisuutta ei ole vielä suljettu pois, vaikkakin viranomaiset pitävät todennäköisempänä syynä turmaan huonoa säätä.

– On olemassa teorioita, erityisesti säähän liittyviä, mutta emme sulje mitään vaihtoehtoja pois vaan haluamme tietää, mitä tapahtui, Hollade sanoi.

– Tiedämme jo, että (hylyn) kappaleet ovat keskittyneet rajatulle alueelle, mutta on liian pikaista vetää mitään johtopäätöksiä, hän lisäsi.

Ranskalaissotilaat löysivät perjantaina koneen mustan laatikon. Se on toimitettu Gaon kaupunkiin, jossa on ranskalaisten alueellinen tukikohta.

Koneen hylky havaittiin ensin Ranskan miehittämättömän lennokin avulla ja sitten kaksi helikopteria lensi hylyn yli. Myöhemmin noin 30 ajoneuvon sotilaskolonna pääsi alueelle tutkimaan hylkyä.

Espanjalaisen Swiftairin omistama ja Air Algérien vuokraama kone oli matkalla Burkina Fason Ouagadougousta Algerian pääkaupunkiin Algeriin, kun se katosi tutkasta Malin yllä varhain torstaina. Kone oli pyytänyt lupaa muuttaa kurssiaan huonon sään vuoksi.

Air Algérien mukaan koneessa oli 51 ranskalaista, 24 burkinafasolaista, kahdeksan libanonilaista, kuusi algerialaista, kuusi espanjalaista, viisi kanadalaista, neljä saksalaista ja kaksi luxemburgilaista.

Ranskan lentoyhtiö Air France kertoi perjantaina välttävänsä lentämistä Pohjois-Malin yli varokeinona.