Mari Kiviniemi OECD:n apulaispääsihteeriksi - eduskuntaan tilalle Terhi Peltokorpi

Suomen entisen pääministerin tilalle eduskuntaan nousee helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Terhi Peltokorpi.

politiikka
Mari Kiviniemi
Mari KiviniemiValda Kalnina / EPA

Suomen entinen pääministeri ja nykyinen kansanedustaja Mari Kiviniemi (kesk.) on valittu kansainvälisen Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n apulaispääsihteeriksi.

Kiviniemen tilalle eduskuntaan nousee varakansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi, joka on työskennellyt Helsingin seudulta valittuna kansanedustajana aiemmin vuosina 2004–2007.

Kiviniemen rinnalle toiseksi apulaispääsihteeriksi valittiin Stefan Kapferer Saksan talous- ja energiaministeriöstä. Apulaispääsihteerin kausi kestää kaksi vuotta.

"Kansainvälinen tunnustus"

Kiviniemi on Pariisissa toimivan järjestön ensimmäinen suomalainen apulaispääsihteeri Suomen 45 vuotta kestäneen jäsenyyden aikana.

– Tämä nimitys osoittaa, että Suomella on tarjota hyviä ehdokkaita monenlaisiin kansainvälisiin tehtäviin, joissa kilpailu on kovaa ja joihin pienemmistä maista on usein vaikeaa tulla valituksi, toteaa ulkoministeri Erkki Tuomioja ministeriön tiedotteessa.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen on kehunut nimitystä.

– Entisenä pää-, hallinto-, kunta- sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä Mari Kiviniemi tuo OECD:hen juuri tässä tilanteessa tarvittavaa laajaa kokemusta. Kiviniemen nimitys on kansainvälinen tunnustus varsinkin hänen talouspolitiikan osaamisestaan.