EU:n pakotelistalle Venäjän turvallisuuspalvelun johtaja

EU on lisännyt pakotelistalle 15 yksityishenkilöä ja 18 yhtiötä tai järjestöä.

Ulkomaat
Venäjän turvallisuuspalvelun johtaja Alexander Bortnikov (vas.), presidentti Vladimir Putinin ja puolustusministeri Sergei Shoigu Sevastopolissa toukokuussa 2014.
Venäjän turvallisuuspalvelun johtaja Alexander Bortnikov (vas.), presidentti Vladimir Putinin ja puolustusministeri Sergei Shoigu Sevastopolissa toukokuussa 2014.Alexey Druginyn / RIA Novosti / EPA

Euroopan unioni on lisännyt pakotelistalleen Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ja turvallisuusneuvoston päälliköitä. EU jäädyttää muun muassa FSB:n johtajan Alexander Bortnikovin ja ulkomaantiedustelupalvelun SVR:n johtajan Mihail Fradkovin varat. Heitä syytetään Ukrainan suvereniteetin heikentämisestä.

EU:n pakotelistalle on lisätty kaikkiaan 15 venäläistä tai ukrainalaista johtajaa ja 18 yhtiötä tai järjestöä. Joukossa on Venäjän turvallisuusneuvoston puhemies ja varapuhemies sekä yksipuolisesti itsenäiseksi julistautuneen Donetskin ja Luhanskin kansantasavallan edustajia.

EU:n pakotelistalla on nyt yhteensä 87 ihmistä ja 20 yritystä tai järjestöä. EU julkaisi uusimmat nimet varhain lauantaiaamuna.

Lähteet: Reuters, Itar-Tass