1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Demaripoliitikon tuki Itä-Ukrainan separatisteille hämmentää

SDP:n porilainen kunnallispoliitikko Evgenia Hildén-Järvenperä on mukana dosentti Johan Bäckmanin johtamassa "Donetskin kansantasavallan Suomen-edustustossa" ja lisäksi muun muassa Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksessa. SAMKin opiskelijoiden keskuudessa tieto separatisti-yhteydestä hämmentää.

Kuva: Pertti Pitkonen / Yle

Tieto porilaisen demaripoliitikko Evgenia Hildén-Järvenperän kytköksestä Itä-Ukrainan separatistien perustamaan "valtioon" herättää hämmästystä Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Asia kiinnostaa SAMKin opiskelijoita, koska Hildén-Järvenperä on SAMKin hallituksen jäsen.

Yle Satakunnan saamien tietojen mukaan SAMKin opiskelijakunnan johdossa on käyty keskusteluja Hildén-Järvenperän asemasta, kun tieto hänen tehtävästään "Donetskin kansantasavallan edustuston lehdistösihteerinä" tuli julkisuuteen perjantaina.

Opiskelijayhdistys pohtii toimia

Opiskelijayhdistyksessä pohditaan parhaillaan, onko Hildén-Järvenperän asema SAMKin hallituksen jäsenenä tarpeen kyseenalaistaa.

Opiskelijayhdistys ei voi vaikuttaa SAMKin valintoihin suoraan, koska ammattikorkeakoulu-osakeyhtiön hallitus valitaan poliittisin perustein ja Hildén-Järvenperä on paikallaan demarien mandaatilla. Kannanotto asiasta voidaan kuitenkin tehdä, jos oppilaskunta tähän päätyy.

"Donetskin kansantasavalta" on Itä-Ukrainan separatistien itsenäiseksi julistama mutta kansainvälistä tunnustusta saamaton valtio. Sen "edustustoa" johtaa dosentti Johan Bäckman, joka kertoo saaneensa edustajan tehtävään mandaatin Donetskin kansantasavallan korkeimmalta neuvostolta.