1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

YK: Algerialaiskoneen toinenkin musta laatikko löydetty

Koneen hylky ja toinen musta laatikko löytyivät aiemmin tällä viikolla. Ranska julisti lauantaina kolmen päivän suruliputuksen onnettomuuden takia.

Kuvaa lentokoneen osista Malissa.
Ranskan televisio 2:n haltuunsa saamaa amatöörivideokuvaa turmapaikalta Malista. Videon ovat kuvanneet paikalla olleet burginafasolaissotilaat.

YK:n rauhanturvaajien mukaan aiemmin tällä viikolla Malissa pudonneen algerialaiskoneen toinenkin musta laatikko on löydetty.

– Toinen musta laatikko löytyi tänä aamuna turmapaikalta, kertoo rauhanturvaajien tiedottaja.

Hylky löytyi myöhään torstaina Malin pohjososasta Gossin alueelta läheltä Burkina Fason rajaa ja toinen musta laatikko perjantaina.

Air Algérien vuokraama kone oli matkalla Burkina Fason Ouagadougousta Algerian pääkaupunkiin Algeriin, kun se katosi tutkasta syrjäisellä alueella Malin yllä varhain torstaina.

Ranskan presidentti François Hollande sanoi perjantaina, että eloonjääneitä ei ole. Koneessa oli 118 ihmistä, joista 54 ranskalaisia. Onnettomuuden vuoksi Ranskaan julistettiin lauantaina kolmen päivän suruliputus, joka alkaa maanantaina.

Hollanden on määrä tavata myöhemmin lauantaina uhrien omaisia.

Syrjäiselle alueelle päässeet viranomaiset ovat kertoneet, että turmapaikalla vallitsee hävitys. Tutkijat yrittävät selvittää turman syytä.