Hamas jatkaa Israelin tulittamista raketeilla – israelilaissotilas kuoli

Israel päätti pidentää humanitaarista tulitaukoa vuorokaudella. Hamasin mukaan tulitauko ei ole voimassa, jos Israel ei vedä panssarivaunujaan pois Gazasta.

Ulkomaat
Israelin sotilaat odottivat tulitauon päättymistä paikallisessa ravintolassa maan eteläosassa 26. heinäkuuta.
Israelin sotilaat odottivat tulitauon päättymistä paikallisessa ravintolassa maan eteläosassa 26. heinäkuuta.Atef Safadi / EPA

Israelin armeija ilmoitti sunnuntaina, että yksi sen sotilas on kuollut lähellä Gazan kaistaletta. Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Israel oli päättänyt pidentää humanitaarista tulitaukoa vuorokaudella.

– Sotilas kuoli kranaattiin, joka ammuttiin Gazan kaistaleelta Israelin maaperälle, armeijan tiedottaja sanoi.

Palestiinalaisjärjestö Hamas ei kuitenkaan myöntynyt jatkamaan tulitaukoa omalta osaltaan. Hamasin mukaan tulitauko ei ole voimassa, jos Israel ei vedä panssarivaunujaan pois Gazasta.

Palestiinalaistaistelijat ampuivat noin 20 rakettia Israelin eteläosaan myöhäisen lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä. Uutistoimisto Reutersin mukaan rakettien ei ole kerrottu aiheuttaneen henkilövahinkoja.

Hamasin aseellinen siipi Ezzedine al-Qassamin prikaatit ilmoitti lauantai-iltana ampuneensa raketteja eteläiseen Israeliin ja Tel Aviviin heti 12 tunnin humanitaarisen tulitauon päätyttyä.

Israelin yksipuolinen päätös jatkaa tulitaukoa merkitsee keskeytystä maan armeijan hyökkäykselle Gazaan. Hyökkäyksessä on kuollut jo yli tuhat palestiinalaista.

Ainakin 43 israelilaista sotilasta on kuollut konfliktin aikana. Lisäksi Hamasin rakettitulitus on tappanut kolme siviiliä Israelissa.

Lähteet: AFP, Reuters