Unikeko 2014 Kari Vuola: Valinta tuli puun takaa

Valtakunnan virallinen Unikeko vuosimallia 2014 on Naantalin seurakunnan kirkkomuusikko ja urkuri Kari Vuola. Mies sanoo miettineensä valintaa hetken aikaa, mutta todenneensa, että siitä ei voi kieltäytyä.

ilmiöt
Unikeko 2014 Kari Vuola
Olga Pihlman / Yle

Parituhatpäinen yleisö seurasi sunnuntaiaamuna kello seitsemän Naantalin vierassatamassa, kun monen kaupunkilaisen hyvin tuntema seurakunnan kirkkomuusikko ja urkuri Kari Vuola sai lämpimän kasteen satama-altaassa.

– Valinta Unikeoksi tuli aivan puun takaa. En ollut edes Naantalissa, kun sain tiedon puhelimessa. Vähän piti miettiä, mutta eihän tällaisesta kunniatehtävästä voi kieltäytyä, kommentoi valintaansa kolmisenkymmentä vuotta Naantalissa asunut Vuola.

Unikeon tehtävistä Kari Vuola sanoo olevansa täysin tietämätön.

- Sanottiin vaan, että minua viedään paikasta toiseen, mutta ei enää paareilla vaan luultavasti kävelen ihan itse.

Unikeko 2014 Kari Vuola
Kari Vuola matkalla märkään herätykseen.Olga Pihlman / Yle

Lisää musiikkia

Naantalin kirkkomuusikkona toimiva Kari Vuola pitää kirkkomuusikon tointa monipuolisena, joskin soittamista saisi olla enemmänkin.

- Minun työhoni kuuluu esiintyä paljon erilaisissa tilaisuuksissa. Sen lisäksi on hallinnollista ja taloudellista työtä. Vähän turhankin paljon kaikkea muuta kuin musiikkia.

Mutta kyllä musiikkiakin Vuolan elämään mahtuu. Seurakunnan normaalin musiikkitoiminnan lisäksi Naantalin musiikkijuhlat työllistävät urkuria suuresti.