Israel ilmoitti jatkavansa iskuja Gazaan

Armeijan mukaan syynä on Hamasin rakettituli.

Ulkomaat
Palestiinalaislapset odottivat juomavettä tyhjien muovipullojen kanssa Jabaliassa Pohjois-Gazassa 27. heinäkuuta.
Palestiinalaislapset odottivat juomavettä tyhjien muovipullojen kanssa Jabaliassa Pohjois-Gazassa 27. heinäkuuta.Mahmud Hams / AFP 7 Lehtikuva

Israelin armeija sanoo jatkavansa iskujaan Gazaan. Armeijan mukaan syynä on palestiinalaisjärjestö Hamasin rakettituli ja tulitauon rikkominen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Gazan kaupungin asukkaat ovat kuulleet voimakasta pommitusta kaupungin itäpuolella pian sen jälkeen, kun Israel teki ilmoituksen iskujen jatkamisesta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kolme palestiinalaista on kuollut Gazan kaistaleella ilmoituksen jälkeen.

Israel oli aiemmin päättänyt pidentää humanitaarista tulitaukoa vuorokaudella sunnuntaihin puoleenyöhön saakka, mutta Hamas ei myöntynyt jatkamaan sitä omalta osaltaan. Se ilmoitti, että tulitauko ei ole voimassa, jos Israel ei vedä panssarivaunujaan pois Gazasta.

Palestiinalaistaistelijat ampuivat noin 20 rakettia Israelin eteläosaan viime yönä ja aamulla, mutta niiden ei raportoitu aiheuttaneen henkilövahinkoja. Hamasin aseellinen siipi ilmoitti ampuneensa raketteja eteläiseen Israeliin ja Tel Aviviin heti alkuperäisen 12 tunnin humanitaarisen tulitauon päätyttyä.

Israelin armeija myös ilmoitti sunnuntaina, että yksi sen sotilas on kuollut lähellä Gazan kaistaletta. Sotilaan kerrottiin kuolleen kranaattiin.

Israelin ja Hamasin välisessä aseellisessa konfliktissa on kuollut yli 1 000 palestiinalaista ja ainakin 45 israelilaista.

Lähteet: AFP, Reuters, AP