1. yle.fi
  2. Uutiset

Costa Concordian hinaus Genovaan onnistui

Italialaisristeilijän hylky romutetaan sen jälkeen, kun se on tyhjennetty irtaimistosta. Costa Concordian siirto on ollut maailman suurin meripelastusoperaatio.

Ulkomaat
Joukko toimittajia ja kuvaajia kokoontui Genovan satamaan seuraamaan Costa Concordian onnistunutta hinausoperaatiota.
Joukko toimittajia ja kuvaajia kokoontui Genovan satamaan seuraamaan Costa Concordian onnistunutta hinausoperaatiota.Giuseppe Cacace / AFP

Loistoristeilijä Costa Concordian hylky saatiin sunnuntaina hinattua perille Genovan satamaan.

114 500-tonnisen Costa Concordian nostaminen ja hinaus on ollut maailman suurin meripelastusoperaatio. Viimeinen vaihe eli hylyn hinaus Giglion saaren edustalta 280 kilometrin päähän Genovaan kesti neljä päivää.

Hylyn pelättiin hajoavan siirron aikana ja aiheuttavan myrkkypäästöjä, mutta niiltä vältyttiin.

Seuraavaksi Costa Concordia kiinnitetään paikoilleen ja tyhjennetään irtaimistosta ja sisustuksista. Sen jälkeen se romutetaan.

Costa Concordian karilleajossa 13. tammikuuta 2012 kuoli 32 ihmistä. Onnettomuushetkellä laivalla oli 4 229 ihmistä. Laivan kapteenia Francesco Schettinoa syytetään kuolemantuottamuksesta, laivaonnettomuuden aiheuttamisesta ja aluksen hylkäämisestä ennen kuin kaikki laivan matkustajat oli evakuoitu.

Hylky makasi kyljellään onnettomuuspaikalla italialaisen Giglion saaren edustalla viime syyskuuhun asti, jolloin se saatiin nostettua pystyyn. Pari viikkoa sitten hylky nostettiin kellumaan.

Juttua korjattu 28.7. kello 21:20. Kapteeni Francesco Schettinoa syytetään kuolemantuottamuksesta, ei taposta.

Lue seuraavaksi