1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Turvetuotantoalueen palo olisi voinut levitä – palomestari varoittaa kuivuudesta

Savitaipaleella sattui sunnuntaina suuri turvetuotantoalueen palo. Sammutustöihin osallistui yhteensä seitsemän palokuntaa ja 50 henkilöä. Palo saatiin sammutettua sunnuntai-illan aikana.

Savitaipaleella syttyi sunnuntaina suuri maastopalo turvetuotantoalueella. Palo sai todennäköisesti alkunsa työkoneen kipinästä. Pisimmillään paloalue oli leveydeltään puoli kilometriä.

Paikalla paloa oli sammuttamassa seitsemän palokuntaa ja 50 henkilöä. Kohteeseen hälytettiin helikoptereita, mutta ne voitiin käännyttää takaisin. Sammutustyöt kestivät suunnilleen puolitoista tuntia. Aineelliset vahingot jäävät kohtuullisen pieniksi.

Päivystävä palomestari arvioi, että palon leviämisen vaara metsäpaloksi oli erittäin merkittävä. Palomestari muistuttaakin, että maasto on edelleen erittäin kuivaa ja syttymisherkkää.

Viikonloppuna syttyi useita maastopaloja ympäri Etelä-Karjalaa. Ylämaalla syttyi lauantaina kolme tulipaloa ja Luumäellä yksi. Ylämaan maastopalot aiheutti todennäköisesti ukkonen, Luumäen palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa.

Kaikki maastopalot on saatu sammutettua.