1. yle.fi
  2. Uutiset

New York kyllästyi sikaileviin mielikuvitushahmoihin – Hämähäkkimies löi poliisia, Super Mario kouri naista

Viime aikoina turistien kansoittamalla Times Squarella on sattunut lukuisia välikohtauksia, joissa on ollut osallisena erilaisiksi suosituiksi hahmoiksi pukeutuneita ihmisiä. Esiintyjät aiotaan nyt panna kuriin.

viihde
Batman-hahmo Times Squaren läheisyydessä New Yorkissa kesäkuussa 2013.
Batman-hahmo Times Squaren läheisyydessä New Yorkissa kesäkuussa 2013.Justin Lane / EPA

New Yorkissa pohditaan keinoja väkivaltaisesti käyttäytyvien mielikuvitushahmojen saamiseksi kuriin. Viime aikoina kaupungin keskustassa sijaitsevalla turistien täyttämällä Times Squarella on sattunut lukuisia välikohtauksia, joissa on ollut mukana tv-sarjoista, elokuvista ja sarjakuvalehdistä tuttuja hahmoja. Hahmojen sisällä on turisteilta rahaa kinuavia esiintyjiä.

Pahimmin on käyttäytynyt Hämähäkkimies. Hämähäkkimieheksi sonnustautuneet ihmiset ovat syyllistyneet naisen rintojen kopeloimiseen, naisen pahoinpitelemiseen, turistin häiritsemiseen ja poliisin pahoinpitelyyn. Seesamtie-lastenohjelmasta tuttu Keksimonsteri puolestaan tönäisi parivuotiaan lapsen nurin. Niin ikään Seesamtiessä esiintyvä Elmo taas suolsi suustaan juutalaisvastaisia kommentteja.

Toy Story – leluelämää -elokuvan cowboy Woody ja Super Mario ovat jääneet kiinni naisten kourimisesta. Lisäksi ainakin kaksi riehuvaa Vapaudenpatsasta on pidätetty.

New Yorkin kaupunginvaltuusto pohtii nyt eri vaihtoehtoja sikailevien mielikuvitushahmojen kuriin saamiseksi. Nykyisin kuka tahansa voi mennä Times Squarelle esiintymään, mutta jatkossa esiintymisestä saatetaan tehdä luvanvaraista. Myös esiintyjien taustat saatetaan jatkossa tarkistaa.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi