Spektikorin EKG-ilmaisin hyväksyttiin lääkelaitteeksi

Oululainen terveysinnovaatio on saanut lääkelaitehyväksynnän EKG-ilmaisimen uudistetulle versiolle. Laitetta on jo tilattu useisiin sairaanhoitopiireihin ja puolustusvoimille.

tiede
Oululaisyrityksen tuotekehityksessä ovat olleet mukana käyttäjät.
Oululaisyrityksen tuotekehityksessä ovat olleet mukana käyttäjät.Spektikor

Oululainen Spektikor Oy on saanut lääkelaitehyväksynnän EKG-ilmaisimen uudistetulle versiolle. Yrityksen laatujärjestelmän sekä tuotteen toiminnallisuuden arvioi SGS.

Tuote säästää hoitajien aikaa, kun heidän ei enää tarvitse tunnustella potilaan sykettä fyysisesti. Hoitoalan ammattilaisten käyttöön tarkoitettua laitetta on tilattu jo useisiin sairaanhoitopiireihin ja puolustusvoimille.

Lääkelaitehyväksyntä on ollut kova ponnistus start up -yritykselle.

– Uuden laitteen hyväksyttämisprosessi aloitettiin lähestulkoon heti edellisen laitteen päästyä markkinoille, sanoo toimitusjohtaja Kari Kivistö.

Paranneltuja ominaisuuksia

Uudessa tuoteversiossa syke ilmoitetaan numeroilla sekä normaali syketaajuus sinisellä valolla. Lisäksi tuotteessa on parannettu vesitiiviyttä, käyttölämpötila-alueita, varastointiaikaa ja staattisen sähkön aiheuttamien häiriöiden sietoa.

Tuotekehityksessä olivat mukana käyttäjät.

– Emme olisi pystyneet tärkempiä vaatimuksia pelkällä insinöörivoimalla, kertoo Kivistö.

Sykeindikaattorin kehittämisessä ovat olleet mukana Oulun yliopistollinen sairaala, Puolustusvoimat ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan yksikkö sekä TEKES ja Keksintösäätiö. Tuotteen tuotanto on aloitettu Oulun Teknologiakylässä.