Opiskelijat: Ammattikorkeakoulun päättäjän kapinallisyhteys selvitettävä perusteellisesti

SAMKin opiskelijakunta toivoo, että ammattikorkeakoulun hallituksen jäsenen yhteys Itä-Ukrainan kapinallisiin selvitetään. SAMKin hallituksen jäsen Evgenia Hildén-Järvenperä on mukana Itä-Ukrainan kapinallisten "edustustossa" Suomessa.

Kotimaa
SAMKin kyltti rakennuksen seinässä.
Jari Pelkonen / Yle

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta toivoo perinpohjaista selvitystä SAMKin hallituksen jäsenen Evgenia Hildén-Järvenperän (sd.) väitetyistä kapinallisyhteyksistä.

Hildén-Järvenperä on "Donetskin kansantasavallan Suomen-edustuston" mukaan edustuston lehdistösihteeri. Donetskin kansantasavalta on Itä-Ukrainan separatistien itsenäiseksi julistama "valtio", joka ei ole saanut kansainvälistä tunnustusta.

– Kyseessä on poliittinen luottamustehtävä, jonka paikkajako perustuu omistajatahojen keskinäiseen osakassopimukseen ja edelleen omistajakaupunkien osalta kunnallisvaalien tulokseen. SDP Porissa on nimennyt keskuudestaan oman edustajansa ja asianomaiset tahot ryhtyvät tarvittaviin toimenpiteisiin, mikäli katsovat sen tarpeelliseksi, opiskelijakunta sanoo kannanotossaan.

Puolueosasto pohtii asemaa

Hildén-Järvenperän puolueosasto Porin Demarit ry. pohtii Hildén-Järvenperän asemaa. SDP:n puoluetoimisto korostaa, että Hildén-Järvenperän esimerkiksi Facebookissa esittämät mielipiteet eivät ole puolueen mielipiteitä.

Hildén-Järvenperä on myös Porin kaupunginvaltuuston varajäsen ja oman puolueosastonsa sihteeri. Lisäksi hän oli SDP:n keväisessä puoluekokouksessa varajäsenenä.

Yle Satakunta ei ole tavoittanut Hildén-Järvenperää kommentoimaan tilannetta.