1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Luvattomat kokoontumisajot valvontaan pääkaupunkiseudulla

Moottoripyörien, autojen ja mopojen kokoontumisajot ovat poliisin tarkemmassa valvonnassa loppukesän pääkaupunkiseudulla. Jo heinäkuussa poliisi on valvonut ilman lupia järjestettyujä kokoontumisajoja, joista aiemmin on tullut valituksia esimerkiksi melu- ja liikennehaitoista.

Kotimaan uutiset
Kaksi pysäköityä moottoripyörää.
Mikko Kuusisalo / Yle

Luvattomia moottoriajoneuvojen kokoontumisajoja on kesällä järjestetty jo useampia. Yleisillä teillä ja parkkipaikoilla on kokoontunut autojen ja moottoripyörien lisäksi myös mopolla liikkuvia. Näistä tapahtumista on aiheutunut muille ihmisille haittaa, sillä tapahtumissa ajellaan turvallisuutta vaarantaen, estetään muuta liikennettä ja häiritään humalassa alueen liikkeitä ja liataan paikkoja.

Kokoontumisajot ovat alkaneet usein pienimuotoisina, mutta nykyisin osallistujia on ollut jopa tuhansia. Tapahtumien järjestäjät haluavat pääsääntöisesti pysyä nimettöminä välttääkseen kokoontumislain mukaiset velvoitteet turvallisuuden, järjestyksen ja liikennejärjestelyjen osalta. Näin halutaan välttää myös vahingoista aiheutuva korvausvastuu.

Heinäkuussa poliisi on valvonut tehostetusti kokoontumisajoja kahden viikonlopun ajan. Tuolloin on järjestetty kaksi autojejn ja yksi moottoripyörien kokoontumisajo ja yksi mopomiitti. Ensisijaisesti poliisi on estänyt vaarallisen toiminnan ja pitänyt yllä järjestystä. Vastaava toiminta jatkuu loppukesän ja tulevan syksyn ajan.

Lue seuraavaksi