1. yle.fi
  2. Uutiset

Erilainen pikataival - hymy herkässä vaikka ohjaus petti

Haukiputaan kehitysvammaiset viettivät vauhdikasta kesäpäivää Oulun Ylikiimingissä. Suomenmestaruustason ralliautojen ja -kuljettajien matkaan pääsi koko perhe.

linja-autonkuljettajat
Ralliaauton

Moottoriurheilukeskus OuluZonessa vierailleilla Haukiputaan kehitysvammaisilla oli hymy herkässä. Asfaltille oli lastattu riviin Pohjois-Suomen kovatasoisimpia kilpureita kuljettajineen.

– Tässä on ainakin nelivetoista Mitsubishiä, nelivetoinen Honda Civic Type R ja Sitikan C2R2. Autot ovat aivan tehdastekoisia kilpa-autoja, mutta mukana on myös itsetehty F-ryhmän Volvo, esitteli Pokart ry:n puheenjohtaja Kai Heikkilä tilaisuuden alussa.

Siinä hetkessä kun Heikkilä kehotti vieraita laittamaan kypärät päähän, alkoi ryhmässä malttaamaton puheensorina. Moni kyyditettävä halusi välittömästi ottaa tuntumaa jokaisen kuljettajan ajotyyliin.

Ensikertalaiselle kyyti maistuu

Ensimmäistä kertaa ralliautoilua kokeillut Sauli Lempiäiselle vauhti maistui. Mies ehti harmitella myös puolisonsa päätöstä jäädä kotiin.

– Kihlattu menetti melkoisen kokemuksen, kommentoi Lempiäinen vänkärin paikalta.

Bemarin suosikkiautokseen mainitseva Tuomo Mannisella oli puolestaan vähän huonoa tuuria toisella ajokierroksella.

– Kaikki meni kyllä hyvin, mutta autosta hajosi ohjaustehostin. Muuten meni hyvin, hymyilevä Manninen toteaa.

Poliisien hyväntekeväisyysyhdistys Pokart ry:n ralliautoilutapahtuma järjestettiin kehitysvammaisille viidennen kerran.

– Järjestämistämme tapahtumista tämä on ollut yksi lempparijuttu, koska saamamme palaute on ollut aina välitöntä ja äärimmäisen positiivista, Heikkilä sanoo.

Lue seuraavaksi