"Donetskin kansantasavaltaa" tukeva demari: Arvostelijoillani ei ole tarpeeksi tietoa

Porilaisen kunnallispoliitikon toiminta Itä-Ukrainan kapinallisten "Donetskin kansantasavallan Suomen-edustuston" lehdistösihteerinä on hämmentänyt sekä SDP:ssä että Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Evgenia Hildén-Järvenperä (sd.) sanoo vastustavansa "fasistijunttaa".

politiikka

Itä-Ukrainan separatistien perustamaa "Donetskin kansantasavaltaa" tukeva porilainen kunnallispoliitikko Evgenia Hildén-Järvenperä (sd.) hämmästelee kohtaamaansa arvostelua.

Hildén-Järvenperä on kansainvälistä tunnustusta saamattoman, separatistien perustaman hallinnon "Suomen-edustuston lehdistösihteeri". Edustustoa johtaa dosentti Johan Bäckman.

"Ukrainaa hallitsee juntta"

Hildén-Järvenperä on juuri palannut lomalta Krimin niemimaalta, jonka Venäjä otti keväällä haltuunsa Ukrainalta. Hän kertoo pitävänsä Ukrainan nykyistä hallintoa fasistisena junttana, joka harjoittaa kansanmurhaa.

– Yhdysvaltojen tukemien Kiovan fasistien toimintaa, erityisesti heidän käynnistämäänsä kansanmurhaa ei saa hyväksyä, Hildén-Järvenperä sanoo sähköpostiviestissään.

Poliitikon asema kyseenalaistettu

Hildén-Järvenperä on Porin kaupungin varavaltuutettu, oman puolueosastonsa Porin Demarien sihteeri ja Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen. Lisäksi hän oli SDP:n toukokuisessa puoluekokouksessa varajäsenenä.

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta on jo vaatinut selvitystä Hildén-Järvenperän separatistisympatioista. Hildén-Järvenperä hämmästelee opiskelijoiden ajatuksia.

– Ihmettelen, mitä SAMKin opiskelijat vastustavat minun toiminnassani, jonka tarkoituksena on tiedottaa, mitä todella tapahtuu Donetskin ja Luhanskin alueilla. Ilmeisesti opiskelijoilla ei ole tarpeeksi tietoa, koska tuskin kukaan haluaa tietoisesti tukea alueilla tapahtuvaa kansanmurhaa, Hildén-Järvenperä vastaa opiskelijoille.

SDP sanoutui irti mielipiteistä

SDP on irtisanoutunut jyrkästi jäsenensä mielipiteistä ja korostanut, että puolueella on täysin eri kanta Itä-Ukrainan tapahtumiin. Hildén-Järvenperän mielestä hän ja puolue ovat samoilla linjoilla, koska hän tuomitsee väkivallan samoin kuin SDP.

Hildén-Järvenperän näkemyksen mukaan väkivaltaa käyttää lännen tukema Ukrainan "fasistijuntta".

Oma puolueosasto käsittelee tilannetta

Hildén-Järvenperän toiminnasta hämmentynyt puolueosasto Porin Demarit käsittelee hänen asemaansa seuraavassa kokouksessaan.

– Mielestäni on hyvä, että puolueosasto haluaisi käsitellä asiaa. Ehkä laajempi tiedotus olisi paikallaan, koska ilmiselvästi länsimaisessa valtamediassa ei ole riittävästi tietoa tapahtumista alueella, Hildén-Järvenperä sanoo ja kertoo pohtivansa tiedotustilaisuuksien järjestämistä.

Suomen hallitus on tukenut EU:n linjauksia ja neuvotteluratkaisun löytämistä konfliktiin, joka kärjistyi heinäkuussa malesialaisen matkustajalentokoneen alasampumiseen. Useiden arvioiden mukaan lentokoneen olisivat pudottaneet Itä-Ukrainan separatistit, jotka saavat tukea Venäjältä.