Amurintiikeri haastaa huippusuunnittelijat – muotiluomuksia tarjolla Korkeasaaressa

Korkeasaaressa tehdään tiistaina tiikeridesignia. Korkeasaaren amurintiikeri muuntautuu vaatesuunnittelijaksi, kun sille annetaan tuunattavaksi t-paitoja kansainvälisen tiikeripäivän kunniaksi.

Kotimaa
Korkeasaaren amurintiikeriuros
Korkeasaaren amurintiikeriuroksen suunnittelemat t-paidat huutokaupataan Korkeasaari / Mari Lehmonen

Korkeasaaren amurintiikeriuros saa tiistaina tuunattavakseen t-paitoja, jotka on kiedottu makupajojen ja hajuvirikkeiden ympärille. Tiikerin tuunaamat t-paidat huutokaupataan myöhemmin ja rahat lahjoitetaan luonnonvaraisten amurintiikerien suojeluun. T-paidat annetaan Korkeasaaren amurintiikeriuroksen tuunattavaksi tiistaina kello 13.

Korkeasaaren tiikerikummit, von Hertzenin muusikkoveljekset, ovat lahjoittaneet tuunattavat t-paidat. Paitojen sisään piilotetaan esimerkiksi lihaa, vuohentuoksuista olkea ja lantaa, jotka houkuttelevat kaksivuotiasta amurintiikeriä paitojen kimppuun.

Luonnossa elää enää noin 3200 tiikeriä

Tiistaina vietetään kansainvälistä tiikeripäivää. WWF Suomen mukaan villien tiikerien määrä on vähentynyt suojelutoimista huolimatta. Arvion mukaan luonnossa elää enää 3200 tiikeriä. Tiikereiden tarkkaa lukumäärää ei tiedetä, mikä vaikeuttaa tiikerien suojelua.

Tiikerien määrä on vähentynyt 97 prosenttia viimeisen sadan vuoden aikana, kertoo WWF Suomi. Kolme yhdeksästä tiikerilajista on kuollut sukupuuttoon. Salametsästys on suurin uhka tiikereille. Etenkin Aasiassa tiikerien osilla on kova kysyntä.

Neljä vuotta sitten kolmetoista Aasian valtiota solmi sopimuksen, jonka tavoitteena on tuplata luonnonvaraisten tiikerien määrä vuoteen 2022 mennessä.

Korkeasaaren kotisivut (siirryt toiseen palveluun)