Salon motellipalo sattui päivää ennen kauppakirjan allekirjoitusta

Pitkään myynnissä olleelle rakennukselle oli löytynyt huutokaupan kautta ostaja. Tulipalon takia kaupanteko vähintäänkin lykkääntyy.

Kotimaa
Palaneen motellin rauniot.
Jälkivartiointi jatkui yöllä palaneen motelli Syvälammen raunioilla tiistaina aamupäivällä.Kalle Mäkelä / Yle
Motellin tuhoutuneita sisätiloja.
Värikkäästä menneisyydestään tunnettu motelli Syvälampi tuhoutui heinäkuun lopulla tulipalossa. Video on kuvattu palon jälkeisenä aamuna.

Motelli Syvälammen yöllinen tulipalo sattui kiinteistön omistajan mukaan pahimpaan mahdolliseen ajankohtaan. Pitkään tyhjillään olleesta kiinteistöstä oli määrä tehdä kaupat huomenna keskiviikkona.

– Tämä on katastrofi, käyttäisin sitä sanaa. Sitä on pitkään yritetty myydä, ja nyt kun huutokaupan kautta löytyi ostaja, joka olisi maksanut siedettävän summan, käy näin, harmittelee kiinteistön omistaja Pauli Metsäranta.

Vanha motelli tuhoutui tulipalossa Karjalohjantiellä Salon Suomusjärvellä varhain tiistaina. Omistaja Pauli Metsäranta sai tiedon poliisilta aamulla.

Sitä on pitkään yritetty myydä, ja nyt kun huutokaupan kautta löytyi ostaja, joka olisi maksanut siedettävän summan, käy näin.

Pauli Metsäranta

– Tämä ei olisi voinut huonompaan hetkeen tulla. Kauppa on totta kai jouduttu peruuttamaan, ennen kuin asia selviää. Näin ihmeellinen yhteensattuma siinä oli.

Metsäranta kertoo, ettei ole ehtinyt käydä palopaikalla eikä näin ollen osaa arvioida vahinkoja. Poliisin mukaan päärakennus on pahoin palanut. Kiinteistöön kuuluu lisäksi kolme majoitusrakennusta ja rantasauna.

Metsärannan mukaan vuonna 1983 rakennettu motelli oli kohtalaisessa kunnossa. Viimeksi siinä on toiminut SPR, joka majoitti motellissa pakolaisia viisi vuotta sitten.