1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tamperelaisten juomavedeksi puhdistettavassa pintavedessä ei ole havaittu mitään poikkeavaa

Tamperelaisten käyttämästä talousvedestä noin 70 prosenttia on tuotettu pintavedestä ja noin 30 prosenttia pohjavedestä. Tampereen Vesi ottaa pintavetensä Kangasalan ja Pälkäneen alueella sijaitsevasta Roineesta. Tampereella on suljettu uimarantoja jo neljällä järvellä, koska rannoilla uineilta on tullut paljon ilmoituksia vatsaoireista.

Kotimaan uutiset
Vettä lasketaan hanasta.
Osassa Pyhärantaa kaikki juoma- ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Arkistokuva.Petri Aaltonen / Yle

Tamperelaisten juomavedeksi puhdistettavassa vedessä ei ole havaittu mitään poikkeavaa. Osa talousvedestä on valmistettu Roineen pintavedestä. Loput on pohjavettä.

Tampereen Vesi tutkii puhdistamoihin saapuvan raakaveden päivittäin. Vesijohtoverkostoon johdettavan veden laatu täyttää kaikki talousvedelle asetetut vaatimukset.

Roine on kirkasvetinen järvi lähinnä Kangasalan ja osittain Pälkäneen alueella. Näsijärvestä ei tällä hetkellä tule vettä Tampereen vesijohtoverkostoon, koska Kaupinojan vedenpuhdistuslaitosta saneerataan.

Tampereella on suljettu eilen ja tänään uimarantoja jo neljällä järvellä. Kaupunki kehottaa välttämään uimista Tesoma-, Tohloppi-, Kauka- ja Suolijärvellä. Rannoilla uineilta on tullut paljon ilmoituksia oksentelusta.

Lue seuraavaksi