Kuusamon vaellusreiteillä riittänyt väkeä

Helteinen heinäkuu on saanut retkeilijät liikkelle. Esimerkiksi pieni Karhunkierros on vetänyt jälleen tänä kesänä viime vuotista enemmän väkeä.

luonto
Karhunkierros Kuusamo
Ensio Karjalainen / Yle

Lämmin sää on näkynyt Kuusamon patikointireiteillä. Esimerkiksi Karhunkierroksen vaellusreitin kävijämäärät ovat kasvussa.

Pienellä Karhunkierroksella kävi kesäkuussa lähes 6400 patikoijaa, mikä on noin kolmesataa enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Heinäkuun kävijämääristä ei ole vielä tietoa, mutta helteiset viikot ovat vilkastuttaneet reittiä edelleen.

Kaikkiaan Karhunkierroksella retkeilee noin 60 000 ihmistä joka vuosi. Pienellä Karhunkierroksella kävelee keskimäärin neljäsataa retkeilijää päivässä.

Luontokeskuksessa kävijäennätys

Myös muut retkikohteet ovat olleet kesällä Kuusamossa suosittuja. Oulangan luontokeskuksesta kerrotaan, että kesä on ollut tavanomaista vilkkaampi. Luontokeskuksessa kävi kesäkuussa yli 10 000 vierailijaa.

Esimerkiksi FIN5-suunnistusviikolla heinäkuun toisella viikolla keskuksessa oli vipinää ja yhtenä päivänä keskus teki kävijäennätyksensä, yli 1500 ihmistä.

Myös esimerkiksi Rukan Valtavaaran luonnonsuojelualueen patikointireitin kävijämäärä on tänä kesänä kasvanut.