1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. leirintäalueet

Helteet saivat telttailijat liikkeelle

Kylmä kesäkuu karkoitti matkailijoita Meri-Lapin leirintäalueilta. Heinäkuun helteet pelastivat paljon ja saivat liikkeelle myös telttakansan.

Kuva: Hanna Lumme / Yle

Kylmä alkukesä oli hiljainen Meri-Lapin leirintäalueilla. Esimerkiksi Kemissä, Mansikkanokan matkailuvaunu- ja leirintäalueella kävijämäärät alkoivat lisääntyä vasta samaa tahtia lämpötilan kanssa.

– Alkukesä oli tosi hiljainen, mutta helteiden tultua alkoi vilkastua ja sitten on ollut täyttä pitkiäkin aikoja. Kemissä pidetty suuri koiranäyttely ja Kaakamon motocross -tapahtuma toivat asiakkaita, sanoo leirintäalueen hoitaja Marja-Terttu Filpus.

Hän odottaakin kesästä kaiken kaikkiaan edelliskesää parempaa.

– Moottoritielle viimeinkin saadut opasteet ovat tuoneet paljon asiakkaita, Filpus kiittelee.

Teltta poikineen pystyssä

Kohtalaisin odotuksin kesää eletään Rantatähden leirintäalueella Keminmaassa.

– Kylmää alkukesää ei ehkä pystytä kuromaan umpeen, vaikka hellekausi toikin normaalia enemmän telttamatkailjoita, arvelee Mikko Lampela Rantatähdestä.

Myös Tornion leirintäalueella on pistetty merkille telttailijoiden runsas määrä. Leirintäalueen isäntä Janne Lahti sanoo helteiden pelastaneen kesäkuun kävijämääränotkahdusta.

– Kesäkuussa kävijöitä oli 20 prosenttia vähemmän kuin tavallisesti. Mutta helteet toivat ne takaisin pienelle kasvu-uralle.

Hellekausi toi normaalia enemmän telttamatkailjoita.

Mikko Lampela, Rantatähden leirintäalue

Heinä-elokuu on Lahden mukaan leirintäalueen pääsesonkia, vaikka toukokuussa he jo aloittelevat ja jatkavat syyskuun lopulle saakka.

– Syksyllä alkaa olla seassa metsästäjiä ja kalastajia, mutta valtaosa on silti turisteja. Asiakkaita on Uudesta-Seelannista asti. Toivotaan, että asiakkaat ottavat elokuussa takaisin sen alkukesän käymättä jättämisen, Lahti myhäilee.