Hippalot leikkii pelien maailmassa

Hämeenlinnan Verkatehtaalla torstaina käynnistyvä Lasten taidefestivaali Hippalot uppoutuu tällä kertaa pelien ja leikkien maailmaan. Jo 37. kerran järjestettävien Hippaloiden teema pelit ja leikit kannustaa lapsia ja aikuisia pelaamaan ja tekemään yhdessä.

Kotimaa
Hippalot 2014 teemana ovat pelit ja leikit. kuvassa Antti Koski
Timo Leponiemi / Yle

Yhdessä tekemiseen eväitä antavat lautapelimaailma, ulkoleikkialue ja työpajatori. Lauta- ja korttipelien lisäksi kokeiltavana on myös retrohengessä ensimmäisiä konsolipelejä.

- Oleellisinta on se, että lapset saavat leikkiä ja kokea elämyksiä erilaisten leikkien ja pelien maailmassa. Tällä teemalla kannustamme lapsia ja perheitä tekemään ja kokemaan asioita yhdessä, kuvailee Hippaloiden tuottaja Anni Hiekkala.

Hippalot kannustaa pelaamaan yhdessä

Pelimaailmaa Hippaloihin järjestävä peliyrittäjä Antti Koski Pelihuone Enteristä tuo Hippaloihin sekä vanhaa nostalgiaa että tuoreimpia lauta- ja korttipelejä, figuurimaalaustakaan unohtamatta. Koski korostaa myös, että kavereiden ja koko perheen kanssa pelaaminen lisää sosiaalisia vuorovaikutteita.

- Vanhoissa peleissä on tosi yksinkertainen pelimekaniikka, joten niitä pystyy pelaamaan jopa kaksivuotias. Lautapeleissäkin on pelejä, jonka säännöt lapsi oppii viidessä minuutissa. Näissä peleissä on teema, joka ei katso pelaajan ikään, toteaa Antti Koski.

Koski itse kehuu Dixit -tarinankerrontapeliä, jossa hienon kuvituksen kautta pelaajat kertovat oman tarinansa.

- Tämä peli saa kaikkien mielikuvituksen liikkeelle. Kun koko perhe pelaa yhdessä, on hauska huomata, miten kolmivuotias näkee maailman eri tavalla kuin aikuinen.

- Isoimmat ja hienoimmat pelit hienoine grafiikoineen on yleensä suunnattu aikuisille, mutta peli ei ole koskaan kiinni siitä, miltä se näyttää, vaan mitä se sisältää. Sisältö on tärkein. Tänne on valittu sellaisia pelejä, joissa sisältö tulee esille.