Tohloppijärven, Kaukajärven ja Suolijärven näytteistä ei löytynyt valaistusta vatsatautiin

Kolmen tamperelaisjärven uimavesistä otettiin tiistaina kolibakteeri- ja enterokokkinäytteitä. Tutkimuksissa ei löydetty mitään hälyttävää.

terveys
Varoituskyltti huonosta vedenlaadusta Kaukajärven uimarannalla
Yle / Marko Melto

Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan tuoreimmat laboratoriotutkimukset eivät tuoneet selvyyttä Tohloppijärven, Kaukajärven ja Suolijärven tilanteeseen.

Laboratoriotutkimusten perusteella kolibakteerit ja suolistoperäiset enterokokit ovat uimavesissä normaalin rajoissa Tohloppijärven Epilän puoleisesta rannasta otetussa näytteessä oli 19 kolibakteeria ja viisi suolistoperäistä enterokokkia sadassa millilitrassa vettä. Tohloppijärven uudessa rannassa vastaavat luvut olivat kuusi ja nolla.

Kaukajärven Riihiniemessä kolibakteereita oli 27. Suolistoperäisien enterokokkien määrä oli viisi.

Suolijärvessä enterokokkien määrä oli yksi sadasta millilitrasta vettä. Kolibakteereja järvestä otetusta näytteestä löytyi vain yksi.

Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan kolibakteerien raja-arvo on 1 000 ja enterokokkien raja-arvo 400 kappaletta sadassa millilitrassa vettä.

Uusimmat näytteet eivät edelleenkään pysty selventämään vatsataudin alkuperää, joten sairastumisen syytä selvitetään Tampereella edelleen. Kaupunki odottaa virologisten näytteiden tuloksia THL:stä torstaiaamuksi.