Kalevan kisoissa kilpailee seitsemän lappilaisurheilijaa

Viikonloppuna Kuopiossa järjestettävissä yleisurheilun SM-kisoissa on mukana seitsemän lappilaisurheilijaa. He eivät ole mitään kisaturisteja vaan realistisissa veikkauksissa Lappiin odotetaan mitaleita.

Kalevan kisat
Jani Kiiskilä
Risto Koskinen / Yle

Mukana on ensikertalaisia ja kokeneempia urheilijoita. Erityisellä mielenkiinnolla seurataan paluun tehneen Lapin Lukon Katja Kankaan suorituksia naisten pituushypyssä. Uusi ennätys 607, vuoden tilastonelonen, lupaa hyvää lauantaiseen pituuden karsintaan.

Muita mitalisuosikkeja ovat kokeneet, viime vuoden mitalistit, Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen, naisten vitosella ja kympillä sekä Arctic Athleticsin kuulantyöntäjä Henri Pakisjärvi. Kova hinku podiumille on myös Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Antti Kokkosella. Hän on ajallaan 48,26 kauden tilastoissa kolmantena neljälläsadalla metrillä. Hän juoksee myös kaksisataa metriä.

Miesten keihäässä yllätystä odotetaan VKV:n Jani Kiiskilältä. Kuuden parhaan joukkoon yltääkseen hänen pitää näillä näkymin heittää kuitenkin yli kasikymppinen. TIlastotuloksen 76,60 valossa se voi olla liikaa.Muut Kalevan kisojen lappilaisosallistujat ovat Lapin Veikkojen Jaakko Julkunen 3000 metrin esteissä ja Tiia Järvinen naisten 200 metrillä.

Yleisurheilun SM-kisat, Kalevan kisat Kuopiossa 31.7.- 3.8.2014.