Keskisuomalaiset yleisurheilijat lunastavat lippuja EM-kisoihin

Yleisurheilun Kalevan Kisat alkavat tänään Kuopiossa. Keskisuomalaiset urheilijat voivat lunastaa vielä paikkoja EM-kisakoneeseen viikonlopun aikana. Yleisurheilun EM-kisat käydään elokuun puolivälissä Sveitsin Zürichissä.

urheilu
Hanna-Maari Latvala
Tomi Hänninen

Jyväskylän Kenttäurheilijat osallistuvat tänään alkaviin Kalevan kisoihin 29 urheilijan voimin. Nelipäiväinen yleisurheilun SM-kilpailu käydään Kuopiossa.

Kalevan Kisat ovat käytännössä viimeinen mahdollisuus osoittaa osaamistaan ja päästä Suomen EM-kisajoukkueeseen. JKU:n riveistä juoksija Hanna-Maari Latvala ja aitajuoksija Ida Aidanpää ovat jo selvittäneet tiensä kisoihin.

JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni toivoo, että seurasta lähtisi EM-kilpailuihin vielä muitakin urheilijoita.

– Uskoisin kyllä, että päästään täydentämään joukkuetta vielä. Meillä on sellainen unelma, että viidestä seitsemään urheilijaa olisi kisoissa mukana ja kyllä se siltä näyttää, että se olisi täysin mahdollista, Jarkko Finni kertoo.

Jos me kahdeksaan mitaliin päästään, niin voidaan olla kyllä todella tyytyväisiä.

Jarkko Finni, valmennuspäällikkö

Tähän mennessä JKU:n Kalevan Kisojen mitaliennätys on ollut seitsemän mitalia vuonna 2013 sekä vuonna 2012.

– Realistinen arvio on kyllä se, että voitaisiin päästä kaikkien aikojen suurimpaan mitalimäärään, joka on seitsemän. Jos me kahdeksaan mitaliin päästään, niin voidaan olla kyllä todella tyytyväisiä.

JKU:n Kalevan Kisojen piste-ennätys on 76, joka saavutettiin viime vuonna. Kalevan Malja -mittelössä JKU on tällä hetkellä toisena 104 pisteen potilla. Ykkössijaa pitää vielä ennen kisoja Espoon Tapiot.

– Tavoitteena on piikkipaikka kisojen jälkeen, Finni toteaa.

Kuusi senttiä EM-rajaan

Pituushypyn EM-raja on 7,95 metriä. Keskisuomalaisista urheilijoista myös jämsäläinen pituushyppääjä ja kolmiloikkaaja Kristian Pulli tavoittelee pituuden EM-kisarajan rikkoutumista viikonvaihteessa Kuopiossa.

Valmentaja Seppo Pulli kertoo, että Kristian Pulli on ollut hyvässä kisavireessä koko kevään ja EM-rajaan on matkaa Pullin parhaasta kuusi senttiä.

– Jos ponnistus onnistuu oikealla kohtaa täydestä vauhdista, on kaikki mahdollisuudet rikkoa EM-raja, kertoo valmentaja Pulli.

Pulli kertoo, että vielä on epävarmaa, osallistuuko Kristian Pulli pituushypyn lisäksi myös kolmiloikkaan.