Uutistoimistot: 17 kuollutta, 200 haavoittunutta torille tehdyssä iskussa Gazassa

Asukkaiden mukaan Shejaiassa sijaitsevalle torille ammuttiin kaksi ohjusta.

Ulkomaat
Miehet seurasivat Shifan-sairaalan ensiapuosastolla käynnissä olevaa operaatiota, jossa lääkärit koettivat perlastaa Israelin torille tekemässä iskussa vakavasti loukkaantuneen palestiinalaisen 30. heinäkuuta.
Miehet seurasivat Shifan-sairaalan ensiapuosastolla käynnissä olevaa operaatiota, jossa lääkärit koettivat perlastaa Israelin torille tekemässä iskussa vakavasti loukkaantuneen palestiinalaisen 30. heinäkuuta.Oliver Weiken / EPA

Ainakin 17 ihmistä on kuollut ja 200 haavoittunut Israelin torille tekemässä ilmaiskussa Gazassa, kertoo palestiinalainen viranomainen.

Pelastuspalvelujen tiedottajan Ashraf al-Qudran mukaan isku osui ruuhkaiselle torille Shejaian alueella, joka sijaitsee Gazan kaupungin ja Israelin rajan välissä. Asukkaat kertoivat, että Shejaiaan osui kaksi ohjusta.

Uutistoimistotietojen mukaan maassa lojui ruumiita, yksi rakennus oli tulessa ja paikalta nousi paksua mustaa savua. Paikalla oli useita ambulansseja ja lääkintähenkilöstöä.

Israelin armeijan tiedottaja kertoi uutistoimisto Reutersille tutkivansa tietoja. Myöhemmin se kertoi, että Israelin armeijan sotilaita on tänään kuollut kolme Gazan taisteluissa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tori-isku tehtiin pian sen jälkeen kun Israelin armeija oli ilmoittanut tarkkailevansa humanitaarista tulitaukoa, jonka piti olla voimassa tänään muutamia tunteja. Israelin armeija kuitenkin sanoi, ettei tauko ole voimassa alueilla, joilla joukot "tällä hetkellä operoivat".

Lähteet: AP, AFP, Reuters