UKK-puistossa kunnostetaan

Luulammen ja Rautulammen tuvat kunnostetaan ja suosituimmat reitit saavat uuden pinnan.

Kiilopää
Urho Kekkosen kansallispuiston kyltti.
Maiju Saijets / Yle

Urho Kekkosen kansallispuistossa on kunnostettu kesän aikana tupia ja polkuja. Kiilopään suosituimmat reitit saavat helppokulkuisemman pinnan. Luulammen ja Rautulammen tuvat kunnostetaan.

Luulammen suositun päivätuvan ja kahvilan kunnostus aloitettiin keväällä ja työtä jatketaan Pidä Lappi Siistinä ry:n ja Metsähallituksen yhteisellä talkooleirillä 3.-9.8. Luulammen lisäksi parinkymmenen leiriläisen työkohteita ovat Rumakuru ja Luirojärvi. Luulammen tuvan kunnostus valmistuu elokuussa, jotta syksyn ruskaretkeilijät pääsevät nauttimaan Luulampien kauniissa maisemassa nisukahvit.

Kiilopään lähireitistöjen kunnostusta helppokulkuisemmiksi jatketaan. Kiilopään yhden kilometrin pituinen luontopolku on jo sorastettu helppokulkuiseksi ja huippusuosittu Kiilopää-Luulampi -kesäreittikin saa paremman pinnan, jolla ei kompastele kivenmurikoihin. Syksyllä Kiilopään luontopolun nuotiopaikalle rakennetaan myös lasten leikkitelineitä.

Manto-ojan autiotupaakin korjataan Savukoskella

Pidä Lappi Siistinä ry:n lisäksi kansallispuistossa ahkeroivat muutkin talkooporukat. Savukosken Manto-ojan autiotupaa kunnostetaan elo-syyskuun vaihteessa ja Anterijoen tulipaikalle pystytetään uusi liiteri talkoovoimin.

Kiilopään ja Luulammen palvelurakenteiden kunnostus on osa Metsähallituksen, ELY-keskuksen, Inarin kunnan ja Suomen Ladun yhteistä kaksivuotista hanketta, jossa parannetaan Kiilopään lähireitistön palveluja. Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt hankkeelle työllisyysperusteista investointiavustusta. Hanke on osa laajempaa Metsähallituksen ja kuntien yhteistä ohjelmaa Saariselän-Kiilopään alueen reitistön parantamiseksi.