Korviaan myöten mäntyharjulainen Jukka Ollikainen Mäntyharjun kunnan johtoon

Uusi kunnanjohtaja aikoo panostaa elinkeinoelämään.

Kuva: Etelä-Savon maakuntaliitto

Mäntyharjun kunnanvaltuusto oli keskiviikkoiltana herkullisessa tilanteessa sikäli, että se pääsi valitsemaan kunnalle uuden johtajan monen hyvän joukosta. Päätös syntyi äänestyksen kautta: uusi kunnanjohtaja on Jukka Ollikainen äänin 16-11.

Ollikainen työskentelee tällä hetkellä Etelä-Savon maakuntaliiton vt. aluekehitysjohtajana. Mies on omien sanojensa mukaan korviaan myöten mäntyharjulainen: Ollikainen on syntyisin kunnasta ja on myös asunut siellä viimeiset parikymmentä vuotta. Yle Etelä-Savo tavoittikin tuoreen kunnanjohtajan Mäntyharjun torilta.

– Täällä on aurinkoinen tunnelma ja paljon onnittelijoita ja hyvä positiivinen vire, niinkuin Mäntyharjun kunnassa on viime aikoina ollutkin, Ollikainen sanoo.

Koko maakunnan elinkeinoelämän kehitystä nykyisessä tehtävässään pohtinut Ollikainen näkee elinkeinopolitiikan Mäntyharjun kunnan tulevaisuudelle keskeisenä tekijänä.

– Meillä on hyviä vientiyrityksiä täällä ja sen kokoisia yrityksiä, että niillä on edellytyksiä kehittyä ja kasvaakin. Kun aloitan tehtävässä, niin aion käydä keskusteluja yritysten kanssa. Lisäksi meillä on vapaa-ajan asumisen kautta vahva palvelusektori ja näistä asioista löytyvät meidän onnistumisen avaimet.

Ollikainen ottaa tehtävän vastaan syksyn aikana.

- Haasteita tulee olemaan. Sote-uudistuksessa ei vielä tiedä kuinka paljon se tulee kunnille maksamaan ja talouden paineet muutenkin julkisen talouden ollessa tiukoilla heijastuu kuntatalouteen, ja eihän se helppo tehtävä ole, mutta kyllä näen, että Mäntyharjulla on onnistumisen mahdollisuudet. Vahva kuntatalous on kuntalaisen paras ystävä.