1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sairaalat ja terveyskeskukset

Keuhkopoliklinikka saattaa hävitä Kouvolasta

Pohjois-Kymen sairaalan keuhkopoliklinikalla ei ole enää syksyllä tarpeeksi työvoimaa. Jo nyt potilaita on siirretty polilta terveyskeskuksiin ja Kymenlaakson keskussairaalaan Kotkaan.

Kuva: Anna Huittinen / Yle

Pohjois-Kymen sairaalan (POKS) keuhkopoliklinikka kärsii työvoimapulasta. Polin ainoa erikoislääkäri jää todennäköisesti syksyllä eläkkeelle ja hänen tilalleen ei ole vielä tiedossa uutta lääkäriä. Kesäsulun jälkeen ensi viikolla avautuvan polin erikoislääkäri on lisäksi tehnyt jo jonkin aikaa vain osa-aikaista työtä.

– Tarvitsemme polille täysipäiväisen lääkärin, jotta polin toimintaa olisi järkevää jatkaa, toteaa Kouvolan vs. terveysjohtaja Kari Krister.

Kristerin mukaan keuhkopolin tulevaisuus on vielä täysin avoin. Uutta lääkäriä ei ole eläkkeelle pian väistyvän tilalle vielä löydetty.

– Jo jonkin aikaa olemme joutuneet siirtämään potilaita polilta terveyskeskuksiin sekä Kymenlaakson keskussairaalaan Kotkaan.

Tilanteen epävarmuuden vuoksi POKSin keuhkopolille ei tällä hetkellä anneta uusia lähetteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että potilas ohjataan haluamaansa muuhun sairaalaan.

– Kesäsulun aikana yleisin valinta on ollut Kymenlaakson keskussairaala ja Lahdessa Päijät-Hämeen keskussairaala, kertoo Krister.

Keuhkopolin tulevaisuudesta neuvotellaan syksyn aikana.