Juho Hänninen ja Jari Ketomaa innoissaan uusista erikoiskokeista

Jyväskylän MM-rallin uudet erikoiskokeet ovat punkaharjulaisen Juho Hännisen ja mikkeliläisen Jari Ketomaan mieleen.

urheilu
Juho Hänninen
Juho Hänninen Yle

Punkaharjulainen Juho Hänninen starttaa Jyväskylän MM-ralliin hyvillä mielin. Kisassa ajetaan 26 erikoiskoetta.

– Rallissa on uusia pätkiä, joten uusia nuotteja on kartanlukija Tomi Tuomisen kanssa saanut tehdä. Hienoa, että järjestäjä jaksaa nähdä vaivaa ja tehdä hommia uusien pätkien eteen. Uusi on aina mielenkiintoista sekä kuskeille että yleisölle. Paljon on muun muassa ulkomailla tullut ajettua ralleja, joissa ei koskaan ole tarjolla mitään uusia erikoiskokeita, sanoo Hänninen.

Jyväskylän MM-rallin uusia pätkiä Hänninen pitää vaikeina ja nopeina.

Kun vedetään ralli läpi puhtaasti ilman virheitä, niin kyllä meidän tuloskin varmaan on hyvä.

Juho Hänninen

– Linja niitä ajettaessa on pirun tärkeä. Varmasti siellä heti perjantaiaamuna on pari uutta, tosi hankalaa pätkää ja luulen, että kyllä siellä jotain tulee tapahtumaan. Ei tarvitse ajolinjan paljoa pieleen mennä, kun kisa jää siihen.

– Kieltämättä haastavat pätkät on edessä. Monilta kuskeilta olen kuullut samaa kommenttia, kaikki ovat tykänneet. Heidänkin mielestään uudet pätkät ovat aina mielenkiintoisia ja tuovat lisää haasteita, sanoo Hänninen.

Juho Hännisellä ei ole ongelmia motivaationsa kanssa. Se on hyvä kuten aina.

– Motivaatio on hyvä, kunhan vaan malttaa lähteä järjen kanssa liikkeelle, eikä yritä alussa mitään temppuja. Pitää yrittää saada saada rento ote ja nauttia ajamisesta. Paineita olisi varmaan mahdollista ottaa, mutta parempi keskittyä vain omaan suoritukseen, summaa Hänninen.

– Kun vedetään ralli läpi puhtaasti ilman virheitä, niin kyllä meidän tuloskin varmaan on hyvä.

Rallin voiton Hänninen epäilee menevän ranskalaiselle Sébastien Ogierille.

– Jari-Pekka Latvala saa tehdä aika täydellisen viikonlopun, jos meinaa Ogierin voittaa.

Tiepohjat hyvässä kunnossa

Mikkeliläinen Jari Ketomaa kartturinaan Kaj Lindström jahtaa Jyväskylästä WRC2-luokan voittoa.

– Tiepohjat ovat olleet kovassa kunnossa ennen rallia. Jos nyt ei hirveästi sataisi, ne kestää aika hyvässä kunnossa kaikin puolin. Uudet erikoiskoepätkät ovat vauhdikkaita ja hyviä teitä ja soveltuvat ralliin tosi hyvin, kehuu Ketomaa.

– Uusissa pätkissä on aika paljon mutkia ja niissä on vähän erilainen luonne, mitä oli Ouninpohjan vanhalla alulla. En ole ikinä ollut mikään Ouninpohja-fani, joten minulle käy oikein hyvin nämä pätkät, mitkä rallissa nyt on.

Kakkossijoja on jo ihan tarpeeksi, kyllä niitä voittoja saisi ruveta tulemaan nyt.

Jari Ketomaa

– Tuollahan voi tietysti olla jotain pieniä yllätyksiä, kun vauhti on kuitenkin tosi kova koko ajan. Siellä pitää olla tosi tarkkana linjan kanssa ja luottaa siihen, että nuotti on hyvä. Sehän siinä on, että joku hyppy voi lennättää eri tavalla mitä on ajatellut ja silloin voi tulla pieniä tilanteita jollain kohdalla. Mutta meidän kohdalla varmaan homma on kunnossa, luottaa Ketomaa.

Ketomaa on tällä hetkellä WRC2-luokassa kolmantena ja takana on neljä ja edessä kolme rallia. Palkintosijoja on kertynyt kolme. Nyt lähdetään voittamaan.

– Kakkossijoja on jo ihan tarpeeksi, kyllä niitä voittoja saisi ruveta tulemaan nyt. Ajollisesti ja vauhdillisesti on kausi tähän mennessä ollut huippuhyvä. Kahdessa rallissa Ruotsissa ja Portugalissa taisteltiin tiukasti luokkavoitosta, mutta teknisten vaikeuksien takia sitten kuitenkin hävittiin. Kilpailu on tiukkaa, siellä ei kärsi mitään teknisiä ongelmia olla. Posiitiivista tietysti on se, että meidän normaalisuoritus riittää voittoon eikä mitään ihmeellisyyksiä tarvitse lähteä yrittämään. Ajaa vaan niin kovaa kuin osaa. Rennosti ja tarkasti kaasu pohjassa, siinä se, kuittaa Ketomaa.