Vaskiluodon radan jatkosta päätetään syksyllä

Vaskiluodon radan kohtalo Vaasassa selviää aikaisintaan syksyllä. Torstaiaamuna satamaraiteesta käytiin Vaasan kaupungin ja Liikenneviraston välisiä keskusteluja. Rataosuuden tulevaisuus on uhattuna valtion säästöjen takia.

raiteet
Kuvassa sataman johtavan tien viitoitusta.
YLE / Merja Vasikkaniemi

Liikennevirasto päättää Vaasan Vaskiluodon radan kohtalosta aikaisintaan syksyllä. Vaasan kaupunki ja Liikennevirasto keskustelivat radan tulevaisuudesta torstaina aamulla.

Rataosuutta Vaasan keskustasta Vaskiluodon satamaan uhkaa lakkautus, koska valtioneuvosto on päättänyt väylänpidon säästöistä, eikä rataosuudella ole säännöllistä liikennettä. Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry ei ole huolestunut radan tulevaisuudesta.

- En ole huolestenut Vaasan satamaraiteen tilanteesta. Olemme sen verran vahava vientikaupunki, että on pidettävä yhteydet kunnossa. Mutta, aina pitää olla hereillä näissä asioissa, toteaa Tomas Häyry.

Liikenneviraston mukaan yksi vaihtoehto on, että valtio myy rataosuuden Vaasan kaupungille. Tomas Häyryn mukaan radan kohtaloa ratkotaan yhteistyössä Liikenneviraston kanssa.