Yli 20 kuollut ja satoja loukkaantunut räjähdyksissä Taiwanissa

Kaasuputkistossa sattui useita voimakkaita räjähdyksiä, jotka aiheuttivat suuria tulipaloja Kaohsiungin kaupungissa.

Ulkomaat

Taiwanissa ainakin 24 ihmistä on kuollut Kaohsiungin kaupungissa sattuneissa kaasuräjähdyksissä myöhään torstaina paikallista aikaa. Lisäksi noin 270 ihmistä on loukkaantunut voimakkaiden räjähdysten sarjassa.

Kuolonuhrien määrän arvellaan yhä nousevan. Kuolleiden joukossa on neljä palomiestä, jotka olivat tutkimassa epäiltyä kaasuvuotoa kun räjähdykset sattuivat. Aiemmin kerrottiin, että palomiehiä olisi kuollut viisi.

Taiwanin pääministerin mukaan ainakin viisi räjähdystä sattui myöhään torstaina. Kaasuputken räjähdykset aiheuttivat suuria tulipaloja kaupungin keskustassa ja muun muassa useita rakennuksia ja autoja tuhoutui.

Kaupungin pelastusjohtajan mukaan putkistosta vuotanut kaasu oli todennäköisesti propaania, minkä vuoksi sitä ei voitu sammuttaa vedellä. Tuhoalue on useiden neliökilometrien kokoinen.

Kännykkävideossa näkyy, kuinka yhden räjähdyksen liekit ulottuvat lähes kymmenen metrin korkeuteen. Paikalliset kertovat räjähdysten tuntuneen voimakkailta maanjäristyksiltä.

Tuhoalueelta olivat sähköt poikki, mikä vaikeutti uhrien etsimistä rojun alta. Silminnäkijöiden mukaan uhreja lojui onnettomuuden jälkeen kadulla. Loukkaantuneita on jouduttu nostamaan katuun syntyneistä syvistä kraattereista.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan alueen sairaalat ovat täyttyneet loukkaantuneista. Viranomaiset kehottavat ihmisiä pysymään poissa alueilta ja kouluja on avattu tilapäissuojiksi. Kaupungin pormestarin mukaan kaasuputkien lähellä asuvien ihmisten tulee evakuoitua.

Pelastusjohtaja ei tuoreeltaan osannut arvella kaasuvuodon syytä. Katujen alla kulki useiden yritysten kaasuputkia.

Lähteet: AP, AFP, Reuters