1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vantaanjoki

Festivaalit sotkevat liikennettä Kalliossa ja Tikkurilassa, kaljakellujat ympäristöä Vantaanjoella

Vantaalla suljetaan viikonloppuna katuja Tikkurila-festivaalin takia, lauantaina kulkuväyliä menee kiinni Helsingin Kalliossa, missä järjestetään Kallio Block Party. Vantaanjoella pidetään lauantaina kaljakellunta, joka on takavuosina jättänyt jälkeensä tuntuvan roskavanan.

Kallio Block Party täytti Vaasankadun vuonna 2012. Kuva: Yle

Vilkas festivaaliviikonloppu pistää liikennettä uusille reiteille Helsingin Kalliossa ja Vantaan Tikkurilassa. Liikettä riittää viikonloppuna myös Vantaanjoella, kun tuhannet ihmiset kokoontuvat juomaan olutta ja kellumaan kumiveneillä.

Kallio Block Party -tapahtumassa Helsingissä kuullaan musiikkia kolmella lavalla. Yli 8 000 ihmistä on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa osallistuvansa juhlintaan.

Väkeä on viikonloppuna odotettavissa myös Vantaan Tikkurilaan ja Hiekkaharjuun. Heikkaharjun urheilupuistossa järjestetään ensimmäistä kertaa Tikkurila Festivaali, joka kokoaa Vantaalle suuren määrän kotimaisia yhtyeitä. Tikkurila Festivaalin promoottori Jan Grehnin mukaan pääkaupunkiseudulla on ollut tilaa perinteiselle festivaalille.

– Helsinki on ollut ollut genrepaikoittainen viime vuosina, on Flow-festivaalia, Tuskaa, Weekend-festivaalia. On ehkä ollut tapahtumatyhjiö, jossa olisi yleisfestari, kotimainen leveä ja lavea kärki. Aika paljon on ollut puhetta, että olis täälläkin kiva päästä isoille festareilla. Päätettiin järjestää sellainen.

Vantaanjoella kellutaan kumiveneiden ja oluen voimalla

Lauantaina puoliltapäivin juhlakansa valtaa myös Vantaanjoen. Kaljakellunnan ajatus on yksinkertainen: pakataan kumiveneeseen olutta ja lähdetään lillumaan alavirtaan. Tänä vuonna kellunta lähtee liikkeelle Vantaan Tammistosta Keravanjoen ja Vantaanjoen risteyksestä. Järjestäjien mukaan tapahtuma päättyy Helsinkiin Pikkukosken uimarannalle.

Viime vuosina tapahtuma on kerännyt tuhansia osallistujia. Kaljakellunnalla ei ole virallista järjestäjää ja kellujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Tapahtuman Facebook-sivuilla kehotetaan ihmisiä viemään roskat mennessään, mutta takavuosina kaljakellunta on jättänyt jälkeensä reippaasti roskia. Esimerkiksi vuonna 2011 Helsingille ja Vantaalle lankesi tapahtumasta yli 40 000 euron siivouslasku.