Lastensairaalalle varoja nallenmitalla Mäntyharjulta

Elokuun näyttely kirjastossa vie sadun maailmaan.

Kotimaa
Jaana Seger ja Marja Matinkari
Jaana Seger ja Marja MatinkariSatu Haapanen / Yle

Näyttelyn tarina alkoi siitä, kun Mäntyharjun vapaa-ajanasukas, veikkolalainen Marja Matinkari meni nallekurssille ja jäi leikkimiseen koukkuun. Nyt valmiita nalleja on jo yli 30. Hän houkutteli nallehuumaan myös mökkinaapurinsa, porvoolaisen Jaana Segerin. Porukkaan innostettiin lisäksi mäntyharjulaiset Kaarina ja Paavo Kärpänen.

Nyt Mäntyharjun kirjastossa on "Anna hyvän kiertää" -näyttely. Näyttelyssä on esillä vanhoja leluaarteita ja uusia nalleja. Osa Jaana Segerin ja Marja Matinkarin tekemistä nalleista on myynnissä, mutta kaikkia ei voi ostaa rahallakaan. Myynnin tuotto menee Lastensairaalan hyväksi.

– Kaikista ei raaski luopua, sanovat Jaana Seger ja Marja Matinkari.

Marja Matinkari on tehnyt nallenuket äidistään, isoäidistään ja isoisästään, Jaana Segerin käsissä ovat syntyneet nalleystävykset Alma ja Vilma. Niitä ei myydä.

Marja Matinkari muistuttaa, että Lastensairaalalle kerättäviä lahjoitusrahoja voi kartuttaa ihan pelkällä rahalahjoituksellakin, nallen ostaminen ei ole pakollista.

Mäntyharjun kirjastotoimenjohtaja Suvi Pirnes-Toivanen on tyytyväinen kirjaston näyttelytilan toimintaan. Näyttely vaihtuu aina kerran kuukaudessa. Näyttelytoiminta on ollut todella innokasta, tulijoita on melkein jonoksi asti.