1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Leiria

Ei pelkkää solmujen opettelua – nykypartiolainen leireilee loikoilemalla riippumatossa

Taipalsaaren Kyläniemessä on parhaillaan menossa partiolaisten piirileiri, joka on Etelä-Karjalan partiolaisten järjestämistä tapahtumista suurin. Paikalla on noin 500 partiolaista ympäri maakuntaa. Valtavalla leirialueella on jopa oma kenttäsairaala.

Kuva: Yle

Monen leiriläisen kohokohta on yön yli kestävä vaellus. Tällä kertaa vaellus jäi Maija Poutiaselta ja  Tessa Kivistöltä välistä. Leirin suunnistusreissulla Poutiaisen jalka upposi suon silmäkkeeseen. Kengät kastuivat ja hiersivät jalkaa. Haaveet vaelluskenkien sovittamisesta piti hylätä.

Tytöt osallistuivat vaellukselle tänä vuonna rastivalvojina. Maija Poutiaisen reppuun sujahti myös riippumatto. Se on kuulemma telttaa kevyempi kantamus.

– Suurin osa nukkuu riippumatoissa. Niihin saa hyttysverkotkin, jos pelkää hyttysiä tai ötököitä, Poutiainen kertoo.

Kenttäsairaala huolehtii leiriläisistä

Piirileirin teemana on tänä vuonna pula-aika. Leirijohtaja Tuija Karjalaisen mukaan teema tuntui ajankohtaiselta nyt, kun taloustilanne on epävarma. Leirillä opetellaan pula-ajan taitoja kädestä pitäen.

– Kyllähän se niin on, ettei moni lapsi ole sukkia parsinut, Karjalainen sanoo.

Piirileiri järjestetään joka kuudes vuosi. Jo useampana vuonna leiri on järjestetty valtavalla 11 hehtaarin kokoisella Hepohiekan leirialueella. Alueella on oma leirikeittiö, jonka kapasiteettia on vahvistettu leirin ajaksi.

Hepohiekan leirialue on lossimatkan päässä. Tämä on otettu huomioon turvallisuusasioissa. Leirillä on oma sairaala, jossa on kaksi lääkäriä ja neljä sairaanhoitajaa.

– Periaatteessa meillä on hyvä valmius verrattuna paikallisiin terveysasemiin, Karjalainen sanoo.

Partiolaisten piirileiri päättyy maanantaina.