1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kierrätys: hyödyllistä kivaa vai joutavaa piperrystä?

Onko kierrätyksen imago parantunut? Mikä on paras kierrätyslöytösi? Osaatko lajitella roskat oikein vai kaipaatko yksityiskohtaisempia neuvoja? Miten kierrätys on järjestetty asuinseudullasi, toimiiko se?

Kuva: Antti Haavisto / Yle

Nettikirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat paikkoja, joissa toisen roska muuttuu toisen aarteeksi. Kierrätykseen kuuluu myös roskien lajittelu.

Vuonna 2012 Suomessa kärrättiin kaatopaikalle 40 prosenttia jätteestä. Euroopassa johtavia maita jätteiden hyödyntämisessä ovat esimerkiksi Saksa ja Hollanti, joissa kaatopaikalle vietiin vain yksi prosentti jätteestä.

Kierrätyksestä keskustellaan** Ajantasan Suorassa linjassa** maanantaina 4.8.2014 klo 10.03.Neuvonantajana ohjelmassa on erityisasiantuntija **Sari Kemppainen **Helsingin seudun ympäristöpalveluista. Ohjelman toimittaa Anne-Mari Rajala.

Maanantaina voit ottaa saa suoraan keskusteluun soittamalla numeroon 0203 17600, lähettämällä tekstiviestin numeroon 16149 tunnuksella: RS (välilyönti) AJANTASA tai lähettämällä sähköpostia: ajantasa@yle.fi