1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Myrtsi Grumpy Cat on kasvattanut ympärilleen mediaimperiumin

Kissailmiö kasvoi verkkoa suuremmaksi ja elättää jo emännän sekä managerinkin.

Ulkomaat
Kissa.
Reuters-TV

Yrmeästä ilmeestään kuuluisaksi tullut kissa ei itse paljoa kuuluisuudestaan tai tienaamistaan dollareista perusta. Verkkovideojulkkisten vuotuisessa VidCon-tapahtumassa Kaliforniassa Grumpy Cat nukkui koko kahden tunnin mittaisen fanitapaamisensa ajan, vaikka teinitytöt ja aikuiset miehet kirkuivat ja kihertelivät sen ympärillä.

Kissa taitaa tietää arvonsa, sillä sen manageri arvioi suojattinsa keränneen kirjanpitoon sadan miljoonan dollarin eli 75 miljoonan euron tulot. Kissa itse nettoaa summasta seitsennumeroisen luvun, paljastaa manageri Ben Lashes the Hollywood Reporterin verkkosivulla.

– Älkää huolestuko, kissa on kyllä vakuutettu, manageri sanoo.

"Kissojen Marilyn Monroe"

Kaksivuotaan Grumpyn oikea nimi on Tardar Sauce. Sillä on 228 000 Twitter-seuraajaa ja sen ensimmäisiä Youtube-videoita on katsottu lähes 16 miljoonaa kertaa. Se on esiintynyt American Idolissa ja mainostanut aamiaismuroja puolen minuutin tv-mainoksessa. Enää puuttuu vain elokuva, ja sitä aletaankin kuvata elokuussa.

Elokuva_ Grumpy Cat's Worst Christmas Ever_ on kaapeli-tv-yhtiö Lifetimen mukaan sekoitus elokuvista Yksin kotona ja Die Hard. Kuvauksissa Grumpylla on oma asuntovaunu ja myös stunt-kissat. Manageri Ben Lashesin mielestä Grumpy Cat on kissojen Marilyn Monroe.

Kuuluisuus on muuttanut emännänkin elämän

Tardar Sauce asuu emäntänsä kanssa Morristownissa Arizonassa. Tabatha Bundesen on jättänyt työnsä tarjoilijana, sillä kissa hoitaa talouden. Tardarista tuli julkkis, kun sen emännän veli julkaisi nelikuisesta kissasta kuvan Reddit-verkkosivustolla. Yrmeänaamainen kissa räjäytti pankin heti. Grumpy Cat -kirja on käännetty myös suomeksi.

Lähteet: the Hollywood Reporter