1. yle.fi
  2. Uutiset

Rakennusvirhe paljastui Lempäälän Lidlin lasiseinäonnettomuuden syyksi

Lidl kertoo tiedotteessaan, että torstaina Lempäälässä tapahtuneen onnettomuuden syyksi on vahvistumassa rakennusvirhe. Miehen päälle kaatunut lasiseinä oli kiinnitetty puutteellisesti.

Kotimaan uutiset
Lidl-kaupan kyltti.
Jens Buettner / EPA

Torstaisessa ukkosmyräkässä ja kovassa tuulessa kaatui Lidlin Lempäälän myymälän ulkolasiseinä. Kaatuvan seinän alle jäi mies, joka loukkaantui vakavasti.

Asiantuntija kävi perjantaina tutkimassa seinän kiinnitystä. Onnettomuuden syyksi on varmistumassa rakennusvirhe.

Lidlin tiedotteen mukaan lasiseinä oli kiinnitetty puutteellisesti ja rakennussuunnitelmien vastaisesti, vaikka seinä oli suunniteltu kestämään Suomen sääolosuhteita ja hyväksytty rakennusvaatimusten mukaisesti.

Lidl on saanut alustavan suullisen lausunnon tapahtuneesta sekä päivittäistavarakaupan omalta ulkopuoliselta rakennetarkastajalta että kunnan rakennustarkastajalta. Molempien lausunnot ovat yhteneväiset.

– Rakennepiirustuksissa seinä on suunniteltu kiinnitettäväksi alaosasta pihakivetyksen alla olevaan betonilaattaan. Toteutus ei vastaa rakennussuunnitelmaa, vaan alaosa on kiinnitetty pihakivetykseen. Myös yläosan kiinnitys on toteutettu puutteellisesti. Aiomme luonnollisesti selvittää asiaa kyseisen myymälän rakentaneen rakennusyhtiön kanssa, Lidlin myyntijohtaja Virpi Kaikkonen kertoo Lidlin tiedotteessa.

Lidl aikoo tutkia kaikki vastaavanlaiset seinärakennelmat, jotta ne on toteutettu rakennussuunnitelmien mukaisesti. Tarkastettavaksi joutuu 93 myymälää eri puolella Suomea.

Lue seuraavaksi