Hyppää sisältöön

Haapasaarelaiset jälleen ilman vettä

Vesijohtoverkostossa on havaittu uusi vaurio. Putken korjauksen odotetaan kestävän pitkään.

Kesäinen näkymä Haapasaaren laiturille ja kaupalle. (arkistokuva) Kuva: YLE

Kotkan Haapasaaren asukkaat ovat jälleen ilman vettä. Vesijohtoverkostossa on uusi vaurio. Tilapäistä vesipistettäkään ei voida tällä kertaa perustaa, kerrotaan Kymen Vedeltä.

– Voisimme viedä sinne vain vähän vettä, jonka ensimmäisenä paikalla olevat rohmuaisivat. Emme halua ryhtyä siihen, sanoo Kymen Veden toimitusjohtaja Tapani Eskola.

Vettä tarvittaisiin lomakauden aikana noin 15 kuutiota päivässä. Vanhakylänmaan rannassa on kaivo, mutta sieltä saa Eskolan arvion mukaan vettä vain noin viisi kuutiota päivässä.

Haapasaaren vesijohtovesi katkesi myös aiemmin kesällä. Silloin putkirikko saatiin korjattua. Tällä kertaa putken korjauksen odotetaan kestävän pitkään.

Putki on hajalla Vanhakylänmaan ja Rankin väliltä, josta särkynyt kohta on vaikea löytää. Putki on 16 kilometriä pitkä ja syvimmillään 45 metrin syvyydessä.

Rikki olevan putken omistavat Kotkan kaupunki, merivartiosto ja puolustushallinnon rakennuslaitos. Eskolan mukaan puolustushallinnon rakennuslaitos on hakenut Senaattikiinteistöiltä rahoitusta putken korjaamiselle.