1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvalloissa internethahmon innoittama puukottajatyttö oikeustoimikelvoton – joutui pakkohoitoon

Kaksi lasta puukotti koulukaveriaan internethahmo Slendermanin innoittamana kesäkuun alussa.

Yhdysvalloissa toinen kahdesta kauhuhahmon innoittamasta 12-vuotiaasta puukottajatytöstä on todettu henkisesti kykenemättömäksi oikeudenkäyntiin.

Tytöt puukottivat koulukaveriaan internethahmo Slendermanin innoittamana kesäkuun alussa. Heitä syytetään teosta aikuisina rikoksentekijöinä.

Tuomari julisti toisen syytetyistä oikeustoimikelvottomaksi perjantaina ja määräsi hänet pakkohoitoon. Tuomarin päätös perustui kahden lääkärin arvioihin tytön henkisestä tilasta.

Tyttöä on määrä hoitaa ja arvioida joko sairaalassa tai nuorisovankilassa, jossa hän on tällä hetkellä. Hänen asianajajansa on sanonut aiemmin, että tyttö on mielisairas.

Wisconsinin osavaltion oikeuslääketieteen yksikön lääkäri Brooke Lundbohm kertoi perjantaina oikeudessa, että tyttö sanoo näkevänsä otuksia, joita muut eivät havaitse kuten esimerkiksi yksisarvisia, Slendermanin sekä Harry Potter -kirjoista tutun Voldemortin.

Oikeuden asiakirjojen mukaan puukottajat suunnittelivat entisen kaverinsa tappamista kuukausien ajan miellyttääkseen netin kauhutarinoissa esiintyvää demonimaista Slendermania.

Tytöt houkuttelivat uhrinsa metsäiseen puistoon ja puukottivat häntä 19 kertaa. Uhri oli onnekas ja jäi henkiin.

Molempien syytettyjen asianajajat toivovat, että tyttöjä syytettäisiin nuorisotuomioistuimessa. Silloin heillä olisi mahdollisuus saada mielenterveyspalveluja ja muuta tukea.